Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Uvjerljiva pobjeda Šibenke na gostovanju kod Ilirije, Milačić priželjkuje puni Baldekin protiv Zaboka

Uvjerljiva pobjeda Šibenke na gostovanju kod Ilirije, Milačić priželjkuje puni Baldekin protiv Zaboka

Autor: Šibenka Photo: GKK Šibenka

Uz podršku Funcuta do slavlja u Alpe Adria Cupu

Šibenka je ostvarila prvu pobjedu u Alpe Adria cupu! Igrači Damira Milačića su u drugom kolu na gostovanju pobijedili Iliriju rezultatom 67:85.

Trener narančastih Damir Milačić nakon utakmice je rekao:

‘Jako sam sretan zbog pobjede. Prije svega svaka internacionalna pobjeda je bitna pogotovo protiv jedne ekipe kakva je Ilirija koja je odlično vođena i koja ima jako veliku perspektivu s obzirom da je to ekipa koja je čak i mlađa od naše. Mi smo put ka ovoj sezoni zacrtali, da ćemo probati u svakom natjecanju biti bolji, ali ono što je meni najbitnije je da pošteno igramo što znači da je maksimalna energija maksimalna potrošnja i da je maksimalno požrtvovanje i timska igra.

To je ono s čime sam ja zadovoljan i sretan sam zbog pobjede. Idemo dalje, jako je težak ritam i ekipa je jako umorna. Treba nam dosta da se regeneriramo i nažalost nemamo puno vremena s obzirom da nas u nedjelju očekuje jedna vrlo bitna utakmica.


Prije svega mislim da je ova ekipa stvarno poštena i borbena i volio bi da napunimo Baldekin da nam bude puno lakše jer će definitivno Zabok nakon 0:3 sigurno doći dati sve od sebe da dobiju utakmicu. Volio bih da ovu moju ekipu podrži publika zato što je to stvarno i zaslužila. Zahvalio bih se i našim navijačima našim Funcutima koji su nas došli podržati večeras. Ova utakmica bi sigurno bila teža da nije bilo njih i njihove podrške. Bili su nam veliki vjetar u leđa i nadam se velikoj podršci i u nedjelju protiv Zaboka.’

Ilirija- Šibenka 67:85 (21:20, 13:30, 21:12, 12:23)

Ilirija: Andolšek Heine (9), Kmetič (16), Padjen, Orel (8), Filipič, Mikuš, A. Guštin, E. Guštin, Shashkov (5), Daneu (4), Vončina (10), Klobučar (15).

Šibenka: Bobek, Klarin (7), Rebić (4), Pleadin (10), Gulin (9), Howard (8), Brocić (13), Antić, Jambrović (28), Šarić, Škugor, Paić (6).