Europa i Svijet
Uvjerljive Srbija i Španjolska čekaju protivnike u osmini finala

Uvjerljive Srbija i Španjolska čekaju protivnike u osmini finala

Autor: Teo Cilar

Srbija je bila uvjerljiva protiv Belgije, a Španjolska protiv Mađarske u posljednjem kolu uvodnog dijela natjecanja.

U utakmici bez ikakvog značaja za Belgiju, nije bilo nikakve neizvjesnosti protiv Srbije koja je eventualnim porazom mogla izgubiti šanse za prvo mjesto skupine D. Na krilima Bobana Marjanovića, Srbija je bez većeg napora došla do uvjerljive pobjede protiv Belgije. Marjanović je ubacio 22 poena uz sedam skokova, a njegovi protivnici izgledali su pomalo smiješno u naumu da ga zaustave ispod koša.

Iako je do kraja uvodnog dijela natjecanja ostala još samo po jedna utakmica u skupinama C i D, niti jedan par osmine finala nije poznat između ove dvije skupine i sve ovisi o rezultatu susreta Turska-Latvija. U skupini C sve se zna, Španjolska je prva, Hrvatska druga, Crna Gora treća, a Mađarska četvrta. U skupini D pojma nemamo gdje će tko završiti dok Turska i Latvija ne odigraju svoju utakmicu. Jedno je sigurno, oba će sastava ići na pobjedu jer će žarko željeti izbjeći četvrto mjesto i Španjolsku u osmini finala. 

Španjolska je odmah u startu pobjegla na dvocifrenu prednost, a Mađarska nije imala nikakve šanse. Španjolce koji su susret odigrali u trećoj brzini, predvodio je Pau Gasol s 20 poena i time je na vrhu vječite ljestvice najboljih strijelaca Europskih prvenstava prestigao Tony Parkera. Španjolci su na kraju slavili s 87:64, a jedina loša vijest za njih je ta što će do kraja Eurobasketa 2017 igrati bez Alexa Abrinesa. U osmini finala Španjolska će na Tursku ili Latviju.