Hrvatska
Uvjerljivom pobjedom nad Alkarom Vrijednosnice stigle pred vrata doigravanja

Uvjerljivom pobjedom nad Alkarom Vrijednosnice stigle pred vrata doigravanja

Autor: Branko Tabak

Trebala je to biti sezona u kojoj se doigravanje podrazumijevalo.

Vrijednosnice Osijek su pobjedom u pretposljednjem kolu HT Premijer lige protiv Alkara 95-72 stigle na korak od osmog mjesta i četvrtfinale doigravanja (99,9 % s Cedevitom).

Bila je to nakon dugo vremena jedna utakmice bez imperativa pobjede za Sinjane, koji su u posljednja dva kola minimalnim pobjedama protiv Hermesa na gostovanju i Šibenika kod kuće osigurali ostanak u ligi.

Iscrpljeni, fizički i psihički, stigli su na dvoboj s Osječanima, dvoboj koji im je mogao donijeti i doigravanje. Već nakon prve četvrtine bilo je jasno da ih čeka težak zadatak, ubrzo se uspostavilo da je u pitanju nemoguća misija.

Vrijednosnice su dominirala svih 40 minuta igre i zasluženo slavile. 

Aljoša Šarac (18 poena), Bruno Markulin (15 poena), Domagoj Vrkić (13 poena, 11 skokova) i Nick Tomsick (12 poena) predvodili su domaćine do pobjede vrijedne Play Offa.

Kod Sinjana istaknuli su se Filip Krajina s 19 i Marko Žuljević s 15 poena.

Osijek u zadnjem kolu gostuje kod Cedevite koja je aspolutni favorit, ne samo susreta nego i prvenstva. Jedina momčad koja im može 'oduzeti' osmo mjesto je Hermes Analitica, ako dobije oba susreta do kraja (Zagreba kao domaćin i Zaboka na gostovanju). Poravnali bi se tada Analitičari s Brokerima po broju bodova, a kako su slavili u oba međusobna susreta i potisnuli ih s osmog mjesta.