Hrvatska
Uz ćevape i pivo proslavili 11. pobjedu: Govorili su da smo prvi kandidati za ispadanje

Uz ćevape i pivo proslavili 11. pobjedu: Govorili su da smo prvi kandidati za ispadanje

Autor: Duje Jurić

KK Adria Oil Škrljevo

Skromno, kako se uvijek ponašao klub iz grada Bakra, ćevapima u lepinji (po želji Adnana Arslanagića), te po jednim pivom za svakog i to na stojećke u jednom fast foodu na rubu Šibenika, proslavljena je 11 pobjeda, četvrta u nizu  košarkaša Adria Oil Škrljeva u HT Premjer ligi. Nakon 22 odigrana kola Zeleni sa Škrljeva imaju 11 pobjeda i isto toliko poraza. Osvojeno je šesto mjesto pred treći krug prvenstva koji im je donio šest domaćih i pet gostujućih utakmica.

„Kada smo složili ekipu ovoga ljeta, mnogi su mi govorili da smo prvi kandidati za ispadanje, otvorio se uz „pivce“ trener Damir Rajković. Misli su mnogi da ćemo biti „lagan“ protivnik jer smo mlada ekipa i nemamo niti jednu zvijezdu. Kad ono mi igramo sve bolje i bolje. Sve protivnike koji nisu iz vodeće petorke smo pobijedili, a neke dva puta poput Zaboka, Šibenke, Alkara, Furnira, Hermes Analitice. Na žalost nije nam se otvorilo kao nekima pa da uzmemo skalp Zadru, Ciboni, Splitu ili Gorici, naglasio je trener Škrljeva.„

Posjetimo se, Zeleni su na startu prvenstva izgubili na Mavrincima od Sonik Puntamike sa čak 31 košem razlike u utakmici u kojoj ekipi sa Škrljeva ništa nije polazilo za rukom, a Puntamičanima sve. Nakon toga Zeleni su teško dolazili do pobjede na domaćem terenu, a sa klubovima iz vrha gubili relativno glatko, osim u dvije utakmice sa Splitom i domaćom protiv Zadra. Ipak, sve se promijenilo nakon što su u drugom dijelu „odradili“ utakmice sa vodećim ekipama lige. Prije toga pobijedili su Sonika u Kupu Krešimira Ćosića u Jazinama, čime su se u tri nastupa u završnici i treći put susreli sa Cibonom.

Bivši košarkaški djelatnik Senad Uzelac uvijek je govorio: „Nemojte biti nervozni, prvenstvo je dugo, čekaj kraj da vidiš uradak svoje ekipe.“ I upravo kad su se odigrala 22 kola mogao se vidjeti učinak ekipe, koja je jedna od rijetkih u HT Premijer ligi  koja je startnoj postavi koja je započela prvenstvo, dodala tek samo jedno pojačanje. I to ne kakvo, već košarkaša od formata Frana Pilepića, koji se nakon teške povrede leđa i pauze od godine i pol u Škrljevu pokušava vratiti košarci. I, kako je predsjednik kluba Vice Sep rekao: „upravo je takav igrač nedostajao koji zna riješiti utakmicu, a to se najbolje vidjelo u Sinju i Šibeniku, kada su njegovi šutevi odlučili pobjednika“. „Takvom igraću ne zadrhti ruka u odlučujućim trenutcima“, prokomentirao je još jedan „sjajan“ uradak „Pileta“ na utakmici u Šibeniku, dopredsjednik kluba Perica Matovina, koji je igraćima i mama i tata, jer kao mladi umirovljenik brine da im ništa nedostaje.

A ekipa, koja je proglašena „topovskom hranom“ igra odlično. Pod košem Arkim Martin Roberston naprosto je nezaustavljiv. Trpa i zakucava sve u šesnaest. Jure Gunjina je „procvjetao“ nakon što se vratio u HT Premijer ligu i svojim koševima i tricama daje vrijedan doprinos ekipi. Dvojac razigravača Toni Jelenković i Adnan Arslanagić svojim igrama pokazali su se da znaju i da bi u budućnosti mogli u neku jaču ekipu. Starosjedioci, kapetan Antonio Boban i Josip Barnjak, svojim igrama i koševima, dali su veliki obol rezultatima. Tu dodajmo i dvojac iz Solina i Splita Vrgoča i Rajčića, mlađeg Vucića, te mladog centra Cvitkovića, pa smo smo zaokružili desetorku koju ove godine najviše koristi trener Rajković.

Zeleni“ jašu“ dalje, a nastavak slijedi iduće subote 6. ožujka kada na Mavrince stiže Hermes Analitica na otvaranju trećeg kruga prvenstva. Za kraj prenesimo izjavu jednog vjernog navijača koji je nakon pobjede na Šibenkom rekao: „šteta da nije advent, jer bi uprava u ovom mini prijelaznom roku koji će biti ovaj tjedan, sigurno dovela centra da pomogne Robertsonu, a onda gdje bi nam bio kraj!“