Hrvatska
Uz Cibonu Gorica je jedina momčad koju Puntamičani nisu dobili ove sezone

Uz Cibonu Gorica je jedina momčad koju Puntamičani nisu dobili ove sezone

Danas u 17 sati igraju Gorica i Sonik Puntamika

Košarkaši Sonik Puntamike danas poslijepodne gostuju kod Gorice u nadoknadi 26. kola HT Premijer lige. Susret koji se originalno trebao igrati krajem ožujka odgođen je na traženje domaćina koji se željeli što je moguće bolje pripremiti za izazove u Drugoj ABA ligi, a u međuvremenu su obje momčadi poražene od Cibone i Zadra te će večerašnji dvoboj pokušati iskoristiti za povratak na pobjedničke staze. Velikogorički „Bikovi“ jedna su od tek dvije momčadi koje igrači Hrvoja Vlašića nisu uspjeli pobijediti u dosadašnjem dijelu sezone.

– U Goricu idemo potpuno rasterećeni. Oni su veliki favoriti i već nekoliko sezona igraju na visokoj razini. U svakoj utakmici rotiraju desetak igrača i pokušavaju visokim ritmom pobijediti protivnika, no vjerujem u svoju momčad i ako nam se pruži prilika dat ćemo sve od sebe da ju iskoristimo – kazao je u najavi utakmice kapetan Sonika Dino Palčić.

Tri vezana poraza zakomplicirala su situaciju na ljestvici HT Premijer lige, no unatoč svemu Puntamičani i dalje drže peto mjesto koje ih, kako sada stvari stoje, u doigravanju vodi upravo na Goricu.

– Već par mjeseci držimo petu poziciju što je stvarno veliki uspjeh za naš klub i nadam se da ćemo ju uspjeti zadržati i na kraju ligaškog dijela sezone. S obzirom na to da je velika vjerojatnost da ćemo se u doigravanju susresti s Goricom današnja će nam utakmica pokazati gdje smo i koliko možemo pružiti u „playoffu“. U prve dvije utakmice su nas relativno lako pobijedili, ali nadam se da ćemo pružiti bolji otvor i pokazati da se možemo boriti za nešto više – dodao je Palčić.

Utakmica se igra u Gradskoj sportskoj dvorani Gorica, s početkom u 17 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.