Hrvatska
Regija
Uz pomoć navijača do pozitivnog rezultata protiv Zvezde

Uz pomoć navijača do pozitivnog rezultata protiv Zvezde

Autor: KK Zadar

Oporavljeni Ivan Siriščević mogao bi konkurirati za večerašnji dvoboj.

Nakon zaokružene desete pobjede u nizu u prvenstvu Hrvatske, fokus zadarske momčadi je na dvoboju protiv Crvene Zvezde. Dobra vijest je kako su nekoliko dana igrači u Poreču, pod vodstvom stručnog stožera imali vremena poraditi na određenim nedostacima i cjelokupnom podizanju pred važne utakmice koje su pred njima.

- Atmosfera u momčadi je uvijek dobra unatoč našoj trenutnoj situaciji na ljestvici ABA lige. Jedan drugoga podržavamo i jedan drugom vjerujemo, i sigurno nam je još više na tom planu pomoglo ovih pet dana provedenih skupa u Poreču. Živjeli smo kao obitelj. Doručkovali, ručali i večerali skupa, uz sastanke i treninge tako da jednostavno vrijeme koje smo proveli zajedno uvijek jako mnogo znači – poručio je Domagoj Vuković u najavi utakmice.

Utakmica protiv Crvene Zvezde jedna je od onih u kojoj Zadar nema za izgubiti previše, a može dobiti jako puno.

- Ova utakmica nosi sa sobom određeni rezultatski imperativ, jer igramo kod kuće. Ali znamo svi tko je i što Crvena Zvezda. Momčad sa sredine ljestvice Eurolige. O njima zaista ne treba trošiti puno riječi. Mi moramo igrati svoju igru i htjeti svaku loptu više od njih.


FOTO: KK Budućnost

Danijel Jusup na poslijepodnevnom treningu otkrio je kako se Junaković još nije oporavio, ali da će Siriščević vjerojatno konkurirati za sastav.

- Nas muče te povrede. Junaković neće biti spreman, Siriščević će se danas priključiti ekipi i vjerujem da će on biti spreman i sutra vjerojatno u sastavu. Nama je svaka utakmica ista. Istim pristupom mi moramo ući sto na sat protiv prve i posljednje momčadi, a hoće li to biti dovoljno teško je govoriti.

Dvoboj protiv Zvezde na parketu Krešinog doma zadarski trener iskoristio je kao poziv vjernim navijačima.

- Publika nam stvarno pomogne i ja ih ovim putem pozivam da nam dođu pomoći, jer njihova pomoć puno nam znači.

Trener je nakon povratka s gostovanja kod Škrljeva i odrađenih pet dana dodatnih priprema u svrhu momčadske regeneracije i podizanja igre dojma kako bi se upravo to moglo i pokazati.

- Takve stvari uvijek dobro dođu, da se ekipa malo skupi i podigne zajedništvo, kako bi veći fokus bio na košarci. Samim time kvaliteta treninga je veća, jer kad je tako onda će se to negdje i pokazati – zaključio je 58-godišnji stručnjak.

Dvoboj u Krešinom domu protiv Zvezde na rasporedu je u nedjelju s početkom u 18 sati.