Hrvatska
Regija
Užbinec: Prije 7-8 godina bili smo u konkretnim planovima spajanja s Cibonom, nažalost...

Užbinec: Prije 7-8 godina bili smo u konkretnim planovima spajanja s Cibonom, nažalost...

Autor: HRT

Prošle sezone ponovno su se pojavile priče koje nisu bile konkretne, ali se o tome šuškalo, ali ništa konkretno se nije dogodilo.

Nakon što je Cedevita ostala bez petog uzastopnog naslova prvaka Hrvatske izgubivši od Cibone u četiri uzastopne utakmice finala doigravanja u Sportskom mikrofonu Hrvatskog radija gostovao je direktor KK Cedevita Davor Užbinec.

- 
Nije da sam dobro, ali to je sport. Nakon pet godina što smo osvajali titulu za redom i ove godine smo planirali i očekivali da ćemo osvojiti, međutim došao je dan kad smo izgubili. Ali, drago mi je da se u dogodilo nešto pozitivno u košarci - bila je puna dvorana, lijepa košarkaška atmosfera, izvrsna utakmica, nažalost negativna za nas, ali to je sport, rekao je Užbinec te dodao da onaj tko ne zna gubiti se ne može sportom ni baviti.

- Sve to ostavlja dozu stresa, ali okrećemo nove stranice i idemo dalje. Moramo vidjeti gdje smo pogriješili i što smo krivo uradili, rekao je te istaknuo da je ova sezona za njih bila jedna od najturbulentnijih. 

Osvrnuo se i na spajanje Cedevite i višestrukim slovenskim prvakom Petrol Olimpijom.

- Prije 7-8 godina bili smo u konkretnim planovima spajanja našeg kluba s Cibonom, nažalost to u tom trenutku nije uspjelo. Prošle sezone ponovno su se pojavile priče koje nisu bile konkretne, ali se o tome šuškalo, ali ništa konkretno se nije dogodilo. Klub je počeo tražiti neka rješenja, pravce za budućnost u koje bi mogao ići, jer nismo nikad skrivali naše ambicije, tako da su se odvijali razgovori između našeg kluba i Olimpije o nekoj mogućoj suradnji. U ovom trenutku ne mogu ništa više reći jer to je sve na nivou razgovora koji idu u određenom pravcu, a više o tome će biti u utorak na konferencji za medije, te u nekoj skorijoj budućnosti, zaključio je Užbinec u Sportskom mikrofonu.