Hrvatska
Uzbuna u Gradskom vrtu, Osijeku prijeti ispadanje; Škrljevo se vratilo pobjedama

Uzbuna u Gradskom vrtu, Osijeku prijeti ispadanje; Škrljevo se vratilo pobjedama

Nimalo ugodna situacija za Vrijednosnice Osijek

U 5. kolu HT Premijer lige za ostanak Škrljevo je slavilo u Osijeku kod Vrijednosnica 71:85 i tako prekinuli neugodnu seriju poraza i istovremeno prikovali Osijek na dno ljestvice.

Prvo poluvrijeme je pripalo domaćinima koji su nakon 20 minuta igre imali prednost 39:32. Prednost su sačuvali i u trećoj četvrtini (58:56), a onda se potpuno raspali u posljednjoj u kojoj su postigli 13, a primili 29 poena. 

Vrijednosnice su odigrale odlično prvo poluvrijeme, u 15.minuti su ostvarili najveće vodstvo u utakmici od +12 za 33:21. Do kraja prvog poluvremena ekipa trenera Rajkovića smanjila je na 39:32. U 27.minuti košem Barnjaka gostujuća ekipa je izjednačila za 51:51, a četvrtina završava sa 58:56. Zadnjih 10 minuta pripalo je ekipi Škrljeva, domaćini su izgubili kontrolu u utakmici te gosti zaključuju sa 71:85. 

Vrijednosnice su predvodili Topolović sa 22 i Kuany sa 21 poena, a Škrljevo Barnjak sa 21 te Jelenković sa 20 poena.

Izjave:

Trener Vrijednosnica - Marko Mandić:

Čestitam ekipi Škrljeva na zasluženoj pobjedi. Mi smo dobro odigrali 30 minuta, zadnju četvrtinu smo loše odreagirali i zbog toga smo izgubili utakmicu. 

Igrač Vrijednosnica - Tadej Tomljenović: 

- Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali no u drugom nam nije išao šut te nismo imali najbolje odluke. Čestitam ekipi Škrljeva. 

Trener Škrljeva - Damir Rajković: 

Na kraju zaslužena pobjeda. Imali smo veliki pad nakon 17:10, počeli smo igrati malo bezveze u napadu, dali smo otvoreni teren Osijeku a Osijek je to iskoristio. Domaćini su napravili 12 razlike a mi smo se uspjeli smiriti do kraja poluvremena. Kasnije smo preuzeli igru u svoje ruke, odigrali kvalitetnije u fazi napada, obrana je bila stvarno fantastična. Čestitke dečkima a Osijeku puno sreće u nastavku prvenstva. 

Igrač Škrljeva - Daniel Zovko: 

Čestitke ekipi na pobjedi,jako bitna pobjeda jer smo izgubili zadnje dvije utakmice. Idemo dalje, za tri dana igramo u Zadru. Puno sreće Osijeku u nastavku prvenstva.


Standings provided by SofaScore LiveScore