Hrvatska
UŽIVO: Iskupljenje protiv Srba? (18:15h)

UŽIVO: Iskupljenje protiv Srba? (18:15h)

Autor: Paulo Sarić

Nakon dva uvodna poraza izabranici Damira Miljkovića žele pobjedom završiti grupnu fazu.

Hrvatska kadetska reprezentacija danas igra treću utakmicu skupine A Europskog prvenstva za košarkaše do 16 godina. Protivnik će im biti reprezentacija Srbije. Naši su mladići u dosadašnjem tijeku prvenstva upisali dva poraza. Prvo su tijesno izgubili od Izraela, da bi ih u prošlom kolu nadigrala Litva. Srbija trenutno ima polovičan učinak s pobjedom protiv Litve i porazom od Izraela.

Zbog ne pretjerano logičnog sustava natjecanja sve reprezentacije prolaze u drugi krug pa bi se kroz šalu moglo reći da je Hrvatska već osigurala prolazak u drugu fazu natjecanja. Prva dva kola su obilježili Izraelci koji su najugodnije iznenađenje turnira. Iako se predviđalo da će biti najslabija momčad u skupini, a sami su kao cilj postavili ostanak u A diviziji, momčad s istočne obale Sredozemnog mora se trenutno nalazi na prvome mjestu tablice i u osmini finala najvjerojatnije ide na mlade Fince. S druge strane i Hrvatska i Srbija su zacrtale plasman među prvih pet reprezentacija koje će ostvariti pravo da nastupe na Svjetskom prvenstvu za košarkaše do 17 godina.

Iako si zasad na tom putu, radi sustava natjecanja, nisu konkurenti obje će momčadi trebati podići razinu svojih igara ukoliko žele ispuniti zacrtano. Prvu priliku za to imaju predvečer, s početkom u 18:15h. Prijenos susreta možete pogledati ovdje.