Hrvatska
UŽIVO: Ulog je bronca i iskupljenje (18.15h)

UŽIVO: Ulog je bronca i iskupljenje (18.15h)

Autor: Paulo Sarić

Hoće li se naši mladići vratiti s medaljom oko vrata nakon što su turnir otvorili s tri uzastopna poraza?

Hrvatska kadetska reprezentacija danas, s početkom u 18.15h, igra za brončanu medalju na Europskom prvenstvu. Protivnik izabranicima Damira Miljkovića bit će Srbija koja je u polufinalu poražena od Crne Gore rezultatom 73-66.

Podsjetimo, naši su kadeti uvjerljivo poraženi od Francuske. No, glavni cilj je ispunjen – plasman na Svjetsko prvenstvo. A nije izgledalo da će tome biti tako. Pogotovo nakon grupne faze u kojoj je Hrvatska upisala sva tri poraza. Nes(p)retni protiv Izraela, uvjerljivi protiv Litve da bi sve kulminiralo debaklom protiv Srbije koja je naše mladiće zamrznula na minus 50. Hrvatska u tom susretu nije imala šanse. Već je nakon prve četvrtine zaostajala 15 poena, a zaostatak je nastavio rasti do kraja utakmice.

Srbi su čitav turnir izgledali vrlo dobro i s lakoćom su došli do polufinala gdje im je na put stao domaćin. Ključ je bio skok, tj. preciznije – ofanzivni skok Crnogoraca koji su zahvaljujući njemu dobili gotovo 15 napada više od naših današnjih suparnika.

Mogu li hrvatski mladići na najbolji način zatvoriti turnir u Podgorici, trijumfalno se vratiti doma i pritom se osvetiti Srbima za grubi poraz saznajte od 18.15h. Prijenos možete pogledati ovdje.