Hrvatska
Vapaj Roka Ukića: Splitu se ne piše dobro, uskoro neće imati tko igrati!

Vapaj Roka Ukića: Splitu se ne piše dobro, uskoro neće imati tko igrati!

Došli smo do faze da se zagrijavamo s osmoricom...

Zbog igračkog renomea, iskustva, riječ Roka Lenija Ukića ima posebnu težinu. A kada dugogodišnji kapetan reprezentacije kaže da se njegovom Splitu ne piše dobro nastavi li se ovako... Od reprezentacije se oprostio. A na upit o vijeku trajanja u klubu u razgovori za Slobodnu Dalmaciju je rekao:

- Moj vijek trajanja u Splitu je vrlo neizvjestan. U situaciji smo lošoj za sve zato što ljudi koji vuku poteze i imaju moć, iz Grada, NO-a, Uprave, ne stoje iza svega dogovorenog na ljeto.

Ključni problem je brojčano vrlo tanak kadar s kojim „žuti” igraju paralelno u ABA ligi i domaćem prvenstvu, a zbog čega su se zaredale brojne ozljede. U međuvremenu je jučer poslijepodne za Split potpisao Maj Kovačevič, prije ovog razgovora, ali to je samo korak na putu rješavanja velikih kadrovskih problema.


- Pozvan sam 1. kolovoza na sastanak s ljudima iz vrha Grada, novog i starog NO-a. Zamoljen sam mogu li pomoći, igrački, a i na bilo koji drugi način. Rekao sam kako me zanima da isključivo igrački pomognem, ali samo ako se borimo za nešto. Ako radimo „rebuilding”, korak natrag da bismo poslije išli dva naprijed što je sve apsolutno legitimno, rekao sam da za to nemam motiva s obzirom na fazu karijere – počeo je Ukić.

- Ustrajali su da će to biti nadogradnja na prošlu sezonu, da su ciljevi prvenstvo, kup, ostanak u ABA ligi, da će se naći sredstva, igrači. Ali prvo do sredine kolovoza nismo imali trenera, a sportskog direktora nemamo ni danas što je nezamislivo za profesionalan klub na bilo kojem nivou. Jako je teško to raditi istovremeno. Pritom se nije znao budžet, ne zna se ni danas. Došao sam zadnji zbog ozljede, ali odmah je bilo jasno da nam fale igrač-dva.

Od tada se Jones teže ozlijedio, s McLeanom rastanak još traje, dok je Perasović otišao nezadovoljan minutažom (imao ju je zagarantiranu ugovorom, u FIBA-i je dobio pravo na raskid).

- Ne da nismo dobili dvojicu nego smo izgubili trojicu! Došli smo do faze da se zagrijavamo s osmoricom, da na treningu već mjesec dana ne možemo igrati pet na pet jer nas nema deset!

Ostatak intervjua pročitajte OVDJE.