Hrvatska
Važna pobjeda Alkara na gostovanju kod Furnira

Važna pobjeda Alkara na gostovanju kod Furnira

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Sinjani upisali još jedno slavlje u Zagrebu.

U 18.kolu HT Premijer lige Alkar je slavio u Dubravi kod Furnira 76:69 i tako uzvratio Dubravašima za poraz u prvom dijelu sezone. Sinjanima je pripala prva i treća četvrtina, a unatoč tome što je Furnir u završnici imao tricu za izjednačenje pobjeda Alkara je potpuno zaslužena. Furnir je na startu poveo tricom Kenana Karahodžića, a onda je uslijedila velika serija Alkara 17:0 uz raspoložene Roka Gizdavčića i Patricka MCGlynna.

Nakon dobivene prve četvrtine 22:10 u drugoj se Furnir vratio u susret ponajviše zahvaljujući Lovri Mandaliniću i Filipu Krajini. Na poluvremenu je Alkar vodio 33:31, a kratki bljesak domaćina vidjeli smo na startu treće četvrtine kada je Domagoj Samac ubacio dvije trice za posljednju prednost Žutih 37:35. Tada Dominic Gilbert, Hrvoje Vučić i Gizdavčić  kreiraju seriju 15:4 za +9 (50:41), a u posljednju četvrtinu Alkar ulazi s +12 (62:50). Novi povratak Furnira najavio je Mandalinić, a nakon koševa Filipa Bjelanovića i Jakea Babića stigao je sastav Jeronima Šarina na minus 4 (64:68). U završnici je Duje Rađa promašio tricu za izjednačenje nakon čega je McGlynn riješio sve dvojbe.


Alkar je imao 19 napadačkih skokova, predvodili su ga McGlynn (19) i Gizdavčić (16). Gilbert je uz 13 poena imao 13 skokova, Vučić je ubacio 12. Kod Furnira Mandalinić je ubacio 19 (5as), a Babić 15.

”Jako važna utakmica za obje momčadi. Da smo danas izgubili Furnir bi otišao na pet pobjeda i bilo bi se teško vratiti u borbu za ostanak. Ovo nije bila odlučujuća utakmica, ali je bila bitna i za mene kao trenera i za momčad da vidimo kojim putem trebamo ići. Ima još puno utakmica do kraja, čestitam Furniru jer su i oni dobili dvije četvrtine, mi dvije, ali smo mi duže vodili i zasluženo dobili”…kazao je trener Alkara Vladimir Krstić.

”Da smo mi i dobili ovu utakmicu bilo bi nezasluženo jer je bilo vidljivo da igrači Alkara više žele ovu pobjedu. Kako su i najavljivali tako su i ušli u utakmicu. Mi smo se pripremali na to, ali jednostavno večeras s velikom nadmoći Alkara u skoku, posebno u napadu i lošim šuterskim danom i nismo se imali čemu nadati. Ove sezone smo možda jednu utakmicu izgubili u skoku, a danas smo dopustili Alkaru 53 skoka, od čega 19 u napadu. Ima još puno utakmica do kraja i čega nas grčevita borba za ostanak. Ova momčad ima potencijal i može i ovo nam je prva izgubljena utakmica koju smo morali pobijediti”…kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin

”Odlična pobjeda za nas s obzirom na stanje na tablici i međusobnog omjera s Furnirom. Ovo nam puno znači i nadamo se da ćemo nastaviti u ovom ritmu i u idućim utakmicama. Dobro smo krenuli, a poslije smo ušli u neku nervozu. Ove sezone smo izgubili dosta utakmica u egalu i jednostavno smo se psihički morali prilagoditi”…kazao je Roko Gizdavčić

”Dva puta smo stizali rezultat. Prvi puta smo uspjeli, drugi nismo i teško se bilo dva puta vraćati i fizički i psihički. Nismo se na startu držali nekih dogovorenih stvari i previše su nam skakali u napadu i teško je bilo očekivati nešto bolje od ovoga”…kazao je Lovro Mandalinić.