Hrvatska
Važna pobjeda Kvarnera u Samoboru, mladi Kaštelani bolji od Omiša

Važna pobjeda Kvarnera u Samoboru, mladi Kaštelani bolji od Omiša

Autor: KK Samobor/KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Prva muška liga.


SAMOBOR - KVARNER 2010 

U utakmici 4. kola Prve muške lige Kvarner 2010 je kao gost slavio kod Samobora 63:74.

Nakon dobrog otvaranja i vodstva Samobora 11:5 gosti uzvraćaju i krajem četvrtine vode 23:27. Krajem poluvremena gosti su zaredali 4,5 trica za vodstvo od 36:47.

Upornošću krajem treće domaći sustižu na 56:61. Iskusniji gostio ne dopuštaju preokret te na kraju slave 63:74.

Kod Kvarnera najbolji i najiskusniji Siniša Štemberger sa 17 poena, a kod Samobora odličan Nikola Ivanković sa 28 poena.

Tekst: KK Samobor 

RIBOLA KAŠTELA  - OMIŠ 

Još jedan županijski prvoligaški derbi otišao je na stranu Ribole. Iako bez kapetana Tonija Biočića, dokapetana Ivana Rašetine, centra Frane Marasovića i ljetnog pojačanja Roka Galića, te uz hrabru odluku Krešimira Eleza da nastupi unatoč lomu nosa u prošlom kolu u Rijeci, drastično pomlađena momčad
Damira Rančića uspjela je još jednom nadigrati tradicionalnog rivala nakon što je zaostatak od 10 poena iz prve četvrtine nametnutim visokim ritmom igre pretvorila u konačnih +15 (85:70).

Uz nove kvalitetne nastupe Ante Delaša (15p-5s) i večeras izvrsnog Ivana Svaline (20p-8s-4a, šut 8/13), ipak ćemo ovaj put najviše pohvaliti ‘Riboline’ najmlađe snage jer o njima je danas uvelike zavisio ishod ove
utakmice, a bez njihove značajne pomoći bi iskusni Omišani, i bez odsutnog Luke Pandurića, sigurno pronašli put do pobjede.

A domaći mladići su bili sjajni. Uz standardno dobrog Marija Krešića (10p), Jakov Sanader (10p, šut 3/4) je režirao kaštelanski rezultatski bijeg u trenucima kada se utakmica lomila, Petar Markota je u nepunih 13 minuta igre uspio biti naš drugi skakač uz respektabilan broj ubačenih poena (8p-6s), Luka Murko je velikim pritiskom iscrpljivao vanjsku liniju gostiju, dok je Ante Perkušić u drugom dijelu odigrao odličnu obranu na Ivanu Mimici.

Kao pravi ‘šlag’ na predstavu ‘Riboline’ mladosti, pred kraj utakmice stigli su i ubačaji dvojice najmlađih, 17-godišnjeg Antonija Klepe i 15-godišnjeg Martina Krešića, koji su, zajedno sa Markotom i Omašićem, jutros vodili i tešku bitku sa Sinjanima u derbiju juniorskog prvenstva. Kod Omišana je najefikasniji bio Ivan Mimica sa 17 koševa, Luka Petrašić ih je dodao 14, a Karlo Fulgosi 13. Sljedeći susret ‘Ribola Kaštela’ igra u Zagrebu protiv novog prvoligaša ‘Medveščaka’.

RIJEČ TRENERA

Nakon prvenstvene utakmice 4. kola Prve lige između momčadi ‘Ribole Kaštela’ i ‘Omiš Čagalj Toursa’, dobili smo i izjave dvojice trenera, gostujućeg Mladena Vuškovića i domaćeg Damira Rančića.

MLADEN VUŠKOVIĆ:

”Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Nemam puno toga za reći, jednostavno nismo odigrali na željenoj razini niti smo ispoštovali dogovoreno. Zasluženo poraženi napuštamo teren i okrećemo se sljedećem prvenstvenom susretu.”

DAMIR RANČIĆ:

”Čestitke mojoj ekipi na još jednoj pobjedi. Imali smo velikih problema u pripremi utakmice s obzirom na veći broj ozlijeđenih i bolesnih igrača tako da smo očekivali jako tešku utakmicu pogotovo jer smo bili u hendikepu pod košem gdje su Omišani dominantni sa Petrašićem i Šipićem. Naš start u utakmicu je bio katastrofalan, prvih nekoliko minuta smo odigrali ‘pod ručnom’, međutim čim smo se oslobodili tih nekih okova počeli smo igrati brže i bolje. U  prvom poluvremenu smo se vratili u nekakav egal nakon minus 10 iako smo imali očekivanih problema sa skokom. Drugo poluvrijeme smo nastavili s našim ritmom za koji smo procijenili da neće odgovarati ekipi ‘Omiša’, uz velike rotacije i mladost s naše klupe koja je jako dobro reagirala na današnjoj utakmici, pogotovo mali Petar i Jakov koji su nam donijeli taj obrambeno-napadački impuls. Jakov s koševima i Petar sa skokovima kojima je zatvorio našu najveću boljku, ofanzivni skok gostiju, praktički su prelomili utakmicu, uz jako dobru obrambenu rolu Perkušića na Mimici koji je u drugom poluvremenu ostao bez postignutog poena. Mislim da su to neke stvari koje su odlučile utakmicu. Treba istaći i odličnu igru Svaline koji nas je vukao dok su se drugi tražili, i bilo je samo pitanje vremena kad će mu se oni priključiti, što se u drugom dijelu i dogodilo. Pohvala i Elezu koji je danas nastupio sa slomljenim nosom, podredio se ekipi i kolektivu i čestitam mu na hrabrosti i požrtvovnosti. Ne znam puno igrača koji bi se u takvoj situaciji skinuli i igrali. Čestitke ‘Omišu’ na fer i korektnoj borbi, a mi se idemo spremati za sasvim drukčiju utakmicu protiv mlade i poletne ekipe ‘Medveščaka’ kojoj idemo u goste.”

Tekst: KK Ribola Kaštela

Standings provided by SofaScore LiveScore