Hrvatska
Važna pobjeda Marsonije u Puli. Stigao je i novi igrač

Važna pobjeda Marsonije u Puli. Stigao je i novi igrač

Autor: Josip Šebalj

Borba za ostanak

Za košarkaše Marsonije je 13. kolo bilo sretno budući su u njemu na gostovanju u Puli s 88:81 zabilježili pobjedu nad domaćom Stojom. Bila je ovo nakon Omiša druga gostujuća pobjeda Brođana u ovogodišnjem prvenstvu koja je ukupno 4.-ta za plasman na 10. mjesto od 14 klubova. Momčad Igora Kovačevića u Puli je bila u vodstvu od početka pa sve do kraja utakmice, dok je njihova prednost iznosila i do 15 koševa, međutim, u završnici su Puležani zaprijetili te su se približili na 3 koša minusa, ali dalje od toga nisu mogli. Ponovno sjajnu utakmicu odigrao je slavonskobrodski Amerikanac Kemon Bassett koji je bio blizu triple double učinka budući je postigao 27 koševa, te je imao 17 skokova i 7 asistencija. 

Do njega je odličan bio Dario Cvitković s 19 ubačaja i 12 skokova, dok su Vlado Zadro i Franco Filipović svaki ubacili po 13 poena. Ova pobjeda u Puli ima dvostruko značenje jer je izborena kod izravnog protivnika u borbi za ostankom u ligi, dok je ona zabilježena i bez 2 nova pojačanja koja su stigla ove zime Josipa Popića koji je zaradio upalu pluća i Frana Jacovića koji je stigao iz Samobora i pravo nastupa ima za vikend na gostovanju u Velikoj Gorici. 

Jacović ima 24 godine i visok je 200 cm te igra na poziciji 4 i u Marsoniji će biti zamjena za Mateja Češkića koji se vratio u Đakovo. Počeo je u Ciboni, da bi nakon tgoa prešao u Cedevitu, dok ima iskustva igranja u Premijer ligi za sinjski Alkar i Zabok. Posljednji klub iz kojeg dolazi u Slavonski Brod bio mu je Samobor te su Brođani u njemu i u Popiću dobili igrače na pozicijama 4 i 5 koji su im nedostajali. Kad se oni uigraju s ostatkom momčadi i uhvate pravu formu košarkaši Marsonije lakše će ostvariti svoje ciljeve u ovoj sezoni Prve lige.