Hrvatska
Važna pobjeda Osijeka u Dalmaciji, još jedan poraz Ribole u izjednačenoj utakmici

Važna pobjeda Osijeka u Dalmaciji, još jedan poraz Ribole u izjednačenoj utakmici

Autor: KK RIbola Kaštela KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Prva muška liga

U  dvorani ‘Sokolana’ u Kaštel Sućurcu odigrana je prva utakmica 3. kola Prve lige, a radi se o zamjeni domaćinstva zbog zauzetosti dvorane Gradski vrt u Osijeku.

Odličan i dramatičan derbi kola otišao je na stranu gostiju iz Slavonije koji su se dobro morali namučiti da bi došli do treće uzastopne prvenstvene pobjede. Neizvjesnost je trajala od prve do zadnje minute, a koliko su ekipe bile ravnopravne najbolje govore i rezultati po četvrtinama – 20:21, 24:23, 16:17 i 14:18 i podatak da su se protivnici u vodstvu izmjenjivali čak 19 puta. Ribola je imala najvećih +4 (35:31) tijekom druge četvrtine, a ‘brokeri’ najvećih 8 (51:59) pri kraju treće.

Gosti su odnijeli pobjedu jer su lošiji postotak šuta od domaćina (48.3% – 41.9%, trice 13/31 – 5/22) uspjeli nadoknaditi sa, za Kaštelane nekoliko ‘ubitačnih’ segmenata igre. Naime, izgubili su svega 8 lopti u odnosu na Ribolinih 15, skočili su 13 puta više (31-44) od čega čak 16 puta u napadu (3-16), a iz ukradenih lopti i drugog pokušaja nakon napadačkog skoka ukupno su u domaći koš ‘ukrcali’ čak 34 poena, nasuprot protivničkih 10.

Prvo ime utakmice, kao njen najbolji strijelac i najučinkovitiji igrač, bio je osječki Amerikanac Jamar Ashton koji je derbi zaključio sa 24 poena, 7 skokova, 3 asistencije i dvije osvojene lopte. S druge strane, najbolji strijelac Ribole ponovno je bio Mario Krešić koji je ovaj put upisao 21 poen, 19 je dodao Antonio Klepo, a po 10 Ante Delaš i Ivo Zukanović, uz 7 uhvaćenih lopti. Od ostalih, treba istaći i kapetana Ribole Josipa Vidovića sa 10 uspješnih dodavanja.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu za tjedan dana, igrači Damira Rančića su ponovno domaćini. U goste im stiže zagrebačka Hermes Analitica čije utakmice tradicionalno završavaju s velikim brojem poena pa kaštelanske ljubitelje košarke čeka novo uzbudljivo subotnje popodne.

IZJAVE TRENERA:

DOMAGOJ KUJUNDŽIĆ, trener Vrijednosnica Osijek: ‘‘Mislim da je bila jako dobra utakmica, pogotovo prvo poluvrijeme koje je bilo fenomenalno. Stalno smo se izmjenjivali u vodstvu, domaća ekipa je igrala vrhunski, raširili su nas i pogodili u prvom dijelu osam trica. U nastavku se i dalje igralo koš na koš, a na samom kraju smo mi bili ti koji smo zadnje minute odigrali malo spretnije i snalažljivije te mislim zasluženo odnijeli pobjedu. Idemo dalje utakmicu po utakmicu pa dokle doguramo, ali zasad nam ide dobro. Moram reći da mi se jako sviđa ekipa Ribole Kaštela jer se radi o mladim igračima koji imaju oslonac u dvojici veterana, Kedži i Delašu. Vidi se da se tu jako dobro radi i da momci napreduju. Danas je fantastično igrao Mario Krešić, odličan je bio i mali Zukanović, pa Bartulović koji je svojevremeno bio moj igrač u Splitu i na čijoj se igri vidi da je sazrio i da će biti pojačanje za kaštelansku momčad.”

DAMIR RANČIĆ, trener Ribole Kaštela: ”Prije svega, mislim da je bila jako zanimljiva utakmica za publiku. Prvo poluvrijeme je bilo zaista atraktivno i igralo se u vrlo visokom ritmu, dok je u drugom dijelu igra ipak malo pala. Šteta zbog poraza, imali smo velikih problema s protivničkim skokom u napadu kojih su skupili 16 što je previše, a previše smo i izgubili lopti, njih čak 15. To nam je je donijelo rezultatski pad u drugom dijelu i tu vidim glavni razlog zašto smo danas izgubili. Ništa, idemo dalje trenirati, bili smo prije par dana napokon u situaciji da se kompletiramo ali smo tada privremeno ostali bez braće Zebić. Ipak, u odnosu na pripremni period, ipak možemo kvalitetnije raditi što nam je neophodno jer se vidi da padamo kako utakmica ide prema kraju. U tempu kakvom igramo u prvom poluvremenu još uvijek nismo u stanju odigrati cijelu utakmicu, a tome težimo. Sad nas čeka nova domaća utakmica, protiv Hermes Analitice, a s obzirom da smo u sezonu krenuli sa dva poraza u tri odigrana kola, trebamo što prije još podići igru i početi skupljati više bodova.”

Standings provided by Sofascore