Hrvatska
Važno je zvati se Roko: Dominović tricom 'zapalio' Brda

Važno je zvati se Roko: Dominović tricom 'zapalio' Brda

Autor: Z.D.

Splitska košarkaška liga

Izvještaj sa osmog kola Splitske košarkaške lige

Subota – 03.12.

 

12:00  Strožanac – KK Skipper Pizzeria 81:66

Kolo su nam otvorile dvije iskusne momčadi. Skipper se ovaj vikend vratio svojim navikama s početka sezone i došli su sa malim brojem igrača i upisuju drugi poraz u nizu. Momčad Strožanca ovom pobjedom je uhvatila priključak s momčadima koje se bore za playoff. Pobjednike je predvodio Ante Vuko sa 23 poena, a poražene Dražen Egerić sa 36.

14:00 KK Brda CB NiT – Bambina 87:86

U jako neizvjesnoj utakmici, Bambina je vodila do par sekundi prije kraja. A zatim na scenu stupa ovogodišnje otkriće SKL-a, Roko Dominović koji tricom sa istekom vremena preokreće rezultat i donosi svojoj momčadi treću pobjedu u zadnje četiri utakmice. Pobjednike je predvodio spomenuti Dominović sa 31 poenom, a poražene Petar Barišić sa 25 poena.

16:00 KK Marjan – Al'Amo  96:94

Neporažena momčad ovaj vikend je naletjela na momčad koja im je ove sezone pružila najveći otpor. U utakmici s velikim brojem poena pobjedu je odnijela momčad Marjana i time ostala i dalje neporažena ove sezone. Pobjednike je predvodio Josip Blajić sa 25 poena, a poražene Nikola Batistić sa 21 poenom.

Nedjelja – 04.12.

 

12:00 Bačvice – KK Dems  80:78

Nakon 4 poraza u nizu momčad Demsa je ostvarila pobjedu teže od očekivanog. Utakmica je cijelim svojim tijekom bila u egalu, a pred kraj utakmice Karaman utakmicu odvodi u produžetak. U produžetku Dems nije ispuštao vodstvo i zasluženo dolazi do pobjede. Pobjednike je predvodio Ivan Bilić sa  39 poena, a poražene Frane Bašić sa 23 poena.

 

14:00 Pošk Dolina Gležnjeva – UKV Adriatic 45:71

Reprizom lanjskog finala završili smo osmo kolo. Pobjedu je odnijela momčad Adriatica i time preskočila Pošk na drugome mjestu. Od početka utakmice je Adriatic se postavio čvršće i bilo je samo pitanje s koliko razlike će u konačnici pobjediti. Pobjednike je predvodio Marko Bašić sa 19 poena, a poražene Vicko Perasović sa 14 poena.