Hrvatska
Večer odluke u Zadru

Večer odluke u Zadru

Autor: Paulo Sarić

Može li 'Žuta podmornica' izroniti s dna?

Danas je „dan D“ za Jazine. Zadarska se momčad nalazi u nezavisnoj situaciji te na domaćem terenu hvata zadnji vlak za ostanak u elitnom razredu hrvatske košarke. Protivnik će joj biti sinjski Alkar, ekipa koja s klupe vodi bivši strateg 'Žute podmornice' Neven Plantak.

- Idemo na pobjedu. Smatramo da smo favoriti, no to ćemo morati pokazati na terenu. Suparnik nije nimalo bezazlen. Radi se o momčadi koja je dobro uigrana, a većina igrača je dosta dugo zajedno. Svi znamo da je Alkar puno opasniji na domaćem terenu nego u gostima. Mislim da ove sezone nisu ostvarili niti jednu pobjedu na gostovanjima, no daleko od toga da će nam biti lako. Okosnicu momčadi čine Graf i Booth, a opasnost dolazi i od strane Filipa Krajine, Svaline, Bilandžića i Tonka Vuka. Posebno su opasni u napadačkom skoku i ako ih uspijemo zaustaviti, napravit ćemo veliku stvar i uvelike si olakšati posao – izjavio je uoči večerašnjeg dvoboja Luka Bujas.

U prvom ovosezonskom susretu Sinjani su na domaćem parketu nadoknadili 16 razlike i na koncu slavili u neizvjesnoj završnici pa je sasvim razvidno da 'Podmorničari' imaju imperativ pobjede. Po mogućnosti s više od dva poena…

- Imperativ postoji jer se eventualnim porazom opraštamo od statusa premijerligaša. Momci znaju koji je ulog, te su motivirani da se pokažu u najboljem izdanju. Svi znamo koliko bi nas poraz pogodio, no uvjeren sam da moji igrači imaju kvalitetu da upišu nove bodove i ostanu u borbi za ostanak – zaključio je mladi zadarski trener.

Utakmica se igra večeras u 19 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.