Hrvatska
Većina mojih igrača nikad nije igrala pred više od 200 gledatelja

Većina mojih igrača nikad nije igrala pred više od 200 gledatelja

Autor: Branko Tabak

Plantak ima razloge za optimizam.

U derutnoj i nefunkcionalnoj dvorani kakva u ovom trenutku jest dvorana Jazine domaćini utakmice 1. kola HT Premijer lige između KK Jazine Arbanasi i KK Cibona dali su sve od sebe ne bi li svima učinili boravak ugodnijim. Ipak, neke se stvari ne mogu riješiti preko noći i zasigurno ključ rješenja nije bio u rukama organizatora utakmice. 

Samo novinari znaju kojim su čudnim putovima i preko kojih prepreka dolazili do radnog mjesta, ali i u kakvom je stanju Press dvorana, nazovimo ju tako. Jedna radna akcija i puno ljubavi brzo bi Jazinama vratilo stari sjaj. Jazine su administrativno sjedište KK Zadar i uistinu bi bilo korisno kada bi se poradilo na sitnicama koje bi značajno utjecale na imidž Zadra kao grada košarke.

Kako bilo, nakon utakmice, u uvjetima kakvi jesu, održana je konferencija za novinare na kojoj su svoje viđenje susreta dali treneri Neven Plantak i Slobodan Subotić.

- Kada izgubiš nisi zadovoljan, ali kada igraš protiv kvalitetnijeg protivnika kao što je Cibona, kada ga svedeš na 23 poena u drugom poluvremenu, kada se približiš sa 20 na tri poena razlike onda moraš osjetiti i djelić zadovoljstva. Pazite, veliki broj mojih igrača je prvi puta u životu igrao pred više od 200 gledatelja, Čim se povukla trema, čim smo se oslobodili pritiska odigrali smo dobro, rekao bih iznenađu će dobro s obzirom da smo prekasno krenuli u pripreme i složili roster. Rekao sam dečkima da što prije zaborave ovu utakmicu, puno značajnija nam je ona koja nas očekuje u subotu protiv Hermesa, ekipe koja će se poput nas boriti za ostanak. Na kraju je presudila individualna kvaliteta Cibone, njihov napadački skok i naša promašena slobodna bacanja, rekao je nakon utakmice Plantak.   

Subotić je nakon emotivnog istupa kojim se prisjetio Krešimira Ćosića prokomentirao i samu utakmicu. 

- Ostvarili smo ciljeve, pobijedili i odmorili ključne igrače Žorića, Tomasa i Rozića. To nam je jako važno u ovom strašnom ritmu utakmica.U prvom poluvremenu imali smo ritakm i kontrolu utakmice, kasnije su se Jazine probudile, ali smo mi bili bili mirniji u završnici, prokomentirao je Subotić.

Najbolji igrač Cibone Andrija Ćorić utakmicu je prokomentirao ovim riječima. 

- Očekivali smo tešku utakmicu pogotovo u Jazinama koje oduvijek glase kao težak domaćinski teren. Ovo je bilo otvaranje hrvatske lige pa smo ušli vrlo motivirano. Do poluvremena smo napravili veliku razliku. Dogovor na odmoru je bio da nastavimo tako, ali mi to nismo te smo im dali priliku da se vrate. Na kraju je presudila naša kvalitet.