Hrvatska
Velić: Finala se osvajaju glavom; Rozić: Jedva čekam ući u dvoranu

Velić: Finala se osvajaju glavom; Rozić: Jedva čekam ući u dvoranu

Autor: Iva Bokanović Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Cibosi ulogu favorita prepuštaju Zadranima.

Finalnu utakmicu Kupa Krešimira Ćosića najavljuju trener Cibone Ivan Velić i kapetan momčadi Marin Rozić

Sigurno da će biti velika utakmica. Nadam se da će biti dobra atmosfera. Svima nama koji se bavimo ovim poslom je gušt igrati pred u takvoj atmosferi bez obzira bili ti inavijačiza nas ili protiv nas. Mislim da moji igrači tu mogu naći inspiraciju da daju sve od sebe. Vjerujem u svoje igrače. Imam tu puno igrača s kojima sam osvajao i to je jako bitno. Nadam se da će biti maksimalno fokusirani i spremni za taj susret. 

Zadarska igra na ovom Final Eightu?

Zadar se digao u zadnje vrijeme. Lagano su dobili i četvrtfinale i polufinale tako da su dosta svježiji nego mi. Sama ta fizika ne osvaja već morate imati i dobru psihološku pripremu i mentalnu snagu. Finala se osvajaju s glavom, ne samo sa fizikom. Vidjet ćemo tko će biti jači i u jednom i drugom segmentu. Zadar je favorit i iz razloga što igraju pred svojom punom dvoranom i što imaju vojsku navijača iza sebe, ali to ne mora ništa značiti. Na kraju pobijedi će onaj koji je bolji, spremniji i mentalno jači. Nadam se da ćemo to biti mi.

U posljednjem ste derbiju kompletno nadigrali Zadar? 

O pristupu se ne mora ni pričati, igramo za trofej i pristup neće biti sporan. Mi jesmo u pozitivnom skoru sa Zadrom ove sezone, ali to u ovakvim utakmicama ništa ne znači. To je jedna utakmica i trenutna forma ne znači ništa, mogu iskočiti i neki igrači koji nisu imali veliku ulogu u prijašnjim susretima. Što će presuditi, a što ne, teško je sada govoriti, ali jedna od tih stvari koje mogu presuditi je, ponavljam, mentalna čvrstoća.

Možete li komentirati izjavu trenera Zadra da je zadarski put do finala bio teži?

Ne znam na koji način to misli, svi smo imali težak put. Ja sam rekao da je Zadar možda lakše došao do finala nego mi što i jeste činjenica, no to uopće nije bitno. To je jedna utakmica i ne treba tražiti nikakav alibi, ja ga ne tražim. Imam puno ozlijeđenih igrača, a nisam ni jednog spomenuo. Oni koji budu spremni ti će igrati i dat će svoj maksimum. Zadar je favorit, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti, zaključio je Velić.

Na njegove riječi nadovezao se Rozić.

Sretan sam što smo došli do finala i što je Zadar u tom finalu. Nadam se prepunoj dvorani i dekoru kakav Zadar zna napraviti. Igrali smo već dosta puta ove godine i nema tu nekih nepoznanica. Zadar je u ove dvije utakmice pokazao da im je baš stalo, izgledaju dobro i izuzetno motivirano. Očekuje nas jedan rastrčan, dobar i samopouzdan Zadar. Što se tiče nas, znamo kako igrati protiv Zadra, pogotovo finale. Znamo da Zadar već dugo nije uzeo nijedan trofej i da će njihova motivacija biti na jednoj strašnoj razini. Mi ćemo se spremiti, znamo da je Zadar favorit i da i oni i praktički cijeli grad očekuje da osvoje taj Kup. Odigrat ćemo našu košarku i vidjet ćemo što će nam to donijeti. 

Očekuje vas paklena atmosfera?

Pa to je sjajno, zbog toga se i igra košarka. Baš mi je drago što će biti tako i jedva čekam da uđem u dvoranu.