Hrvatska
Regija
Velić: Šteta, pristupom i željom zaslužili smo pobjedu

Velić: Šteta, pristupom i željom zaslužili smo pobjedu

Slavlje Mege u Draženovom domu.

Cibona je u trećem kolu ABA lige u Draženovom domu izgubila od Mege Soccerbet rezultatom 77-73.

Cibosi su loše otvorili susret pa je nakon 5 minuta igre bilo -16. Nakon toga je proradila obrana, krenuo je i šut, pa se na odmor otišlo sa 2 poena zaostatka (42-44). Krajem treće četvrtine Vukovi su nakon tri trice Marića došli do vodstva, a u posljednjih 10 minuta su ušli s košem prednosti. Mega u posljednjoj dionici opet bježi na 71:62, a Cibona serijom od 9:0 poravnava rezultat. Ključnu tricu pogađa Cerovina i u završnici gosti dolaze i do konačnog rezultata od 77-73.

Kod Cibone je najbolji bio Mateo Drežnjak sa 23 poena. Pratili su ga Bilinovac sa 14 poena, 8 asista i 6 skokova, i Novačić sa 11 poena i 8 skokova.

Ivan Velić, trener Cibone:

Zadovoljan sam reakcijom ekipe, što opet nakon dva teška poraza igrači nisu potonuli, dignuli su se i igrali jednu otvorenu utakmicu. Izuzev te prve četvrtine koja je bila jako loša. Međutim, našli smo rješenje s par izmjena, došli smo do čvrstoće, agresivnosti, otvorenog terena. Tako smo od desete minute nadalje mi bili ti koji su držali ritam utakmice kako nama odgovara. To je teško s obzirom na suženu rotaciju i s te strane mi je jako žao što su momci pali fizički i što smo izgubili utakmicu. Imali smo sve pokazatelje na našoj strani - agresiju, skok, želju, više osvojenih lopti i broj asistencija, ali to nije bilo dovoljno. Oni su pogodili ključnu tricu kad je bilo najvažnije i to je prelomilo utakmicu. Šteta, mislim da smo pristupom i željom zaslužili da dobijemo, ali i to je sport. Žao mi je igrača, ovo je težak poraz u smislu da su jako željeli pobijediti. Nemamo vremena za plakanje, sutra igramo novu utakmicu koja će biti izuzetno teška zbog sužene rotacije i velike potrošnje ovih igrača koji su večeras igrali. Kako sezona bude odmicala mislim da ćemo igrati sve bolje, da ćemo se ekipirati i naći neku stabilnost.


Vladimir Jovanović, trener Mege Soccerbet:

Prije svega moram iskazati zadovoljstvo što je ovoliko publike bilo na košarkaškoj utakmici. To je jako važno za nas sudionike, pogotovo za igrače. S obzirom da imam mlad tim, pojedini su prvi put u seniorskoj košarci i ta je publika jako bitna za njihovo sazrijevanje. Što se tiče same utakmice, otvorili smo jako dobro prvu četvrtinu, dolazili smo do lakih poena. Većina je tih poena bila izgrađena iz reketa gdje opet kao trener ne volim da brzo napravimo tu razliku jer sam znao da će Cibona napraviti neku reakciju. Cibona je tim koji je sastavljen od dobrih mladih igrača u kombinaciji igrača koji imaju više nego solidno iskustvo igranja ABA lige. Cibona je imala teži raspored, naišla je na jako raspoložene ekipe u prva 2 kola. Za Zvezdu smo znali, ali Mornar se sad isto istakao kao jedan od timova koji će se boriti za plasman u doigravanje. Cibona je pokazala tendenciju da ozbiljno trče sa svih 5 igrača, druga njihova kvaliteta je šut za tri poena s kojim su se vratili u utakmicu i mi tu nismo imali pravo rješenje do samog kraja utakmice. Moj tim je bez obzira na te probleme našao način da se izbori sa svim tim, imali smo problema i sa skokom u napadu. Pojedinci u mojoj ekipi nemaju ni iskustva u ABA ligi. Želim Ciboni sretan nastavak sezone. Siguran sam da će popraviti ovaj učinak jer je i dobro vođena, moj kolega Velić to dobro radi. Čestitam svojim igračima na pobjedi i što smo našli način da pobijedimo ovu zahtjevnu utakmicu.

CIBONA – MEGA SOCCERBET 73-77 (20-31, 22-13, 16-13, 15-20)

KOMPLETNA STATISTIKA