Hrvatska
Velić zaziva podršku države svim klubovima: Naša momčad košta kao jedan igrač Zvezde ili Partizana

Velić zaziva podršku države svim klubovima: Naša momčad košta kao jedan igrač Zvezde ili Partizana

Autor: Basketball.hr/KK Cibona Photo: KK Cibona

Volio bih reći da su naši ciljevi osvajanje ABA lige, prvenstva i kupa...

Puno kvalitetnih i iskoristivih materijala dobili su mediji na konferenciji za medije održanoj u prostorijama KK Cibona ususret nove sezone. Posebno vriijedne rečenice izgovorio je trener prve momčadi Ivan Velić 

- Vratio bih se još jednom  na prošlu sezonu i čestitao igračima i klubu na jako dobrom poslu kojeg smo napravili u prošloj sezoni. U sportu je tako da to morate odmah zaboraviti i okrenuti se budućnosti. Volio bih reći da su naši ciljevi osvajanje ABA lige, prvenstva i kupa. Realan sam čovjek i najvažnije mi je da i ove sezone budemo na svom maksimumu što se tiče igre i odnosa prema Ciboninom dresu. Za što će to rezultatski biti dovoljno to vam u ovom trenutku ne mogu reći. Stvorili smo novi tim koji je tek na početku pa je o rezultatskim ciljevima prerano govoriti. Vjerujem u ove igrače i zajedničkim radom možemo doći do stvari kojima težimo.

Foto: KK Cibona

Koji je proračun Cibone u rangu ABA lige?

Ne znam konkretno koje su cifre ali naša ekipa košta kao jedan igrač Zvezde ili Partizana. I lani smo uz taj budžet uspjeli osvojiti Prvenstvo. Pokazali smo da se može i bez novaca napraviti velike stvari. Teško je to ponavljati u kontinuitetu, ali pokušat ćemo ponoviti prošlu sezonu i ne osvrtati se na druge timove. U odnosu na prošlu sezonu smo spustili i prosjek starosti ekipe za 2-3 godine, a i to nam je bio cilj da kroz nekakav period pomladimo ekipu. Uspješnost neke sezone se ne mjeri samo rezultatom već i drugim stvarima. Ako se sjećate prošlu smo sezonu ‘iz mrtvih’ vratili Markotu, Rogića smo uhvatili i od njega napravili reprezentativca, za Marića su me svi pitali je li on igrač za Cibonu pa se pokazalo da je bio i da je napravio iskorak u svojoj igri. Nadam se da ćemo i ove sezone podići igru nekih igrača na veću razinu. Prvenstveno moramo igrati timsku košarku jer je tim taj koji izbacuje pojedinca. Da bi svi hrvatski klubovi imali više novca, smatram da bi trebali imati podršku cijele države.

Došao je Rebec, odlazi li netko?

Ostaju svi jer smo ‘krpili’ poziciju 1 uz Sabeckica sa Bilinovcem i Paponjom. Rebec nam je trebao da u ekipi imamo 2 playmakera i trećeg Paponju koji je tek osjetio seniorsku košarku i još uvijek je kadet. Nismo smjeli riskirati da uđemo u ovako jaku sezonu s jednim playmakerom. Zato smo posegnuli za Rebecom i mislim da nećemo pogriješiti.

Dva su klinca u ekipi, odnosno, Rašić i Paponja. Što će biti s njima?

Imat ćemo 15 igrača u rosteru. Koristit ćemo u HT Premijer ligi i Paponja i Rašića, Prkačina pogotovo, da vidimo njihove mogućnosti. Znate da se igra trokružno i da ćemo imati preko 70 službenih utakmica. U ovakvim okolnostima gdje igramo 2 utakmice u 2 dana morat ćemo imati 15 igrača. Oni će istovremeno biti registrirani i u Boscu jer imaju priliku biti registrirani i za drugu ligu, rekao je Velić.