Regija
Veliću za poraz krivi "oni" koje ne smije komentirati, Trajković smatra da je presudio skok

Veliću za poraz krivi "oni" koje ne smije komentirati, Trajković smatra da je presudio skok

Autor: Teo Cilar

Cibona ima za čim žaliti nakon poraza od Igokee na domaćem terenu.

Nakon pobjede Igokee u Zagrebu protiv Cibone 86:84, različita raspoloženja vladala su u taborima ove dvije momčadi. Pred novinare su izašli trener Cibone Ivan Velić te igrač Marko Ljubičić dok je uz trenera Igokee Zorana Trajkovića na druženje s novinarima došao hrvatski reprezentativac i prvi strijelac utakmice Tomislav Zubčić.

Trener Cibosa okrivio je sudačku trojku za poraz, koja je imala nekoliko sumnjivih sudačkih odluka na štetu Cibone.

-Čestitao bi svima ovaj Dan neovisnosti i zahvalio bi se publici koja je došla u finom broju. Šteta što ih nismo obradovali sa pobjedom koju smo apsolutno zaslužili a razlog poraza ne bi smio komentirati. Imali smo nekih loših stvari, moramo popraviti taj obrambeni skok, bio je ključan u trenucima kad smo imali +10 gdje su se oni vratili sa 2 ili 3 napadačka skoka u seriji. Nismo prelomili utakmicu gdje smo možda mogli, međutim, ovo je kvalitetan protivnik, uspio se vratiti i prelomiti utakmicu.

Trajković smatra kako je presudio skok u napadu, tu je posebno dominirao Sava Lešić koji je uhvatio 15 skokova. 

-Drugo je poluvrijeme bilo mnogo bolje, pogotovo zadnja četvrtina gdje su oni postigli samo mislim 12 poena zahvaljujući našim dobrim skokovima u napadu. Na kraju mislim da je to i presudilo utakmicu. Mislim da smo imali i puno više skokova u napadu, mi 15 oni 9, što mislim da je i presudilo u ovako tijesnom meču. Čestitam mojim igračima. Imali smo problem s igračem koji nam je trebao donijeti prednost u ABA Ligi, puno smo vremena izgubili s njim, koncentrirajući se na njega, međutim, uspjeli smo to nekako preboljeti.

Ljubičić također smatra kako je napadački skok bio ključan u ovoj utakmici, ali i njegova dva promašena slobodna bacanja u samoj završnici.

-Mislim da smo na kraju izgubili dosta koncentracije i energije. Imali smo cijelu utakmicu problem s njihovim ofenzivnim skokom i mislim da je to presudilo utakmicu. Možda su i moja promašena 2 slobodna bacanja na kraju unijela tu neku nesigurnost u toj posljednjoj defanzivnoj priči, no eto okrećemo se FMP-u i do te utakmice valja popraviti ono što nije valjalo a Igokei čestitam na pobjedi.

Hrvatski je reprezentativac bio vrlo zadovoljan pobjedom, ali i svojom igrom te ulogom u momčadi. 

-Čast ekipi, mislim da ovo isplivavanje u svemu ovome mogu zahvaliti sistemu trenera i svojim suigračima. Mislim da po prvi put igram ono što najbolje znam i što mogu dati ekipi. Idemo iz utakmice u utakmicu, krenuli smo veoma loše, večeras smo izvukli pobjedu, imamo dvije teške utakmice, pokušat ćemo igrati najbolje što možemo i pokušati iznenaditi.