Hrvatska
Velik poraz mlade reprezentacije zasjenila ozljeda Prkačina

Velik poraz mlade reprezentacije zasjenila ozljeda Prkačina

Autor: Paulo Sarić

Izostanak kapetana koštao Hrvate.

U-15 hrvatska košarkaška reprezentacija uvjerljivim je porazom otvorila nastup na turniru Ramūnas Šiškauskas u Litvi. Na natjecanju na kojemu uz domaćine i Hrvatsku nastupaju Latvija i Njemačka izabranici Alena Zdrilića poraženi su od domaće momčadi rezultatom 91-65.

Hrvatski su košarkaši imali peh da im se već na početku susreta ozlijedio kapetan Roko Prkačin. Sin nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Nikše Prkačina na terenu je proveo manje od tri minute prije negoli je bio prisiljen napustiti utakmicu zbog ozljede. Prilikom prodora domaćeg igrača Prkačin se poskliznuo i  svom težinom pao na desnu nogu koja je ostala u nezgodnom položaju. Do tog trenutka, u strahovito malom vremenskom uzorku, Hrvatska je zaostajala samo pola koša. Bez pomoći kapetana mladi su Hrvati brzo upali u rezultatski minus te su se Litavci već prije kraja prve dionice odvojili na dvoznamenkastu prednost. U nastavku susreta domaćin je polako gradio razliku koja je u 23. minuti otišla na preko 20 poena, da bi nekoliko minuta nakon litavski mladići već imali plus 30. Početkom posljednje dionice Litavci su imali i najvećih 35 koševa prednosti, da bi Majcunić susret završio s vezanih pet poena i postavio konačnih 91-65.



Najefikasniji kod domaćina bio je Rubinas sa 16 poena, dok najbolji u redovima Hrvatske bio Hrvoje Majcunić koji je zabio 22 koša i uhvatio šest skokova. Iako su nadskakali suparnika i imali osjetno bolji šut za tri poena, mladi Hrvati su uvjerljivo izgubili. Uzroke treba tražiti u ozljedi kapetana Prkačina nakon nepune tri minute igre koja je ostavila i kvalitativnog i psihološkog traga na momčadi, ali i u gotovo dvostruko više izgubljenih lopti iz kojih su Litavci došli do 22 lagana poena. Naši mladići sutra igraju s Latvijom, dok turnir zaključuju u nedjelju utakmicom protiv Njemačke.