Hrvatska
Velika bitka Dubrave i Sonika završila nakon produžetka velikim slavljem domaćina

Velika bitka Dubrave i Sonika završila nakon produžetka velikim slavljem domaćina

Prva domaća pobjeda Lavova.

Lijepo ispunjena sportska dvorana u Dubravi pozdravila je prvu domaću pobjedu Dubrave Furnir ove sezone u HT Premijer lige. Pod vodstvom trenera Vladimira Krstića Lavovi su nakon produžetka slavili protiv Sonik Puntamike 87:80. Teška i neizvjesna utakmica na kraju je otišla na stranu domaćina koji je u produžetku poveo preko Ante Smolića i Chrisa Hortmana, a nakon što je Filip Jošić zabio tricu za +1 Dubrave Furnir (81:80) važan koš za Lavove ubacuje Josip Gulam

Nakon promašaja Tea Petanija s linije slobodnih bacanja treću ovosezonsku pobjedu Dubrave Furnir potvrđuje Hortman koji je s 19 poena i 10 skokova predvodio domaćine. Po 12 su dodali Marko Šarac i Kristijan Šutalo, a 11 Smolić (11 skokova) i Gulam (6 asista). Kod Sonika Šime Špralja je ubacio 15, Petani 13, a u svom debiju bivši član Rudeša Tomislav Cvitković 12 poena. Vrijedi izdvojiti 11 poena i 8 asista Dine Palčića.

Dubravaši su vodili veći dio susreta, a najvećih +9 (32:23) imali nakon trice Gulama sredinom druge četvrtine. Bude se i Zadrani koji tricama Palčića i Petanija hvataju rezultatski prikljičak, a nakon koša Tomislava Cvitkovića u 18.minuti prvi puta vode (35:34). Prvi dio ipak je pripao momčadi trenera Krstića koja je nakon koša Šutala na odmor otišla s minimalnih 42:41.

Bolje otvaranje Sonik Puntamike u drugom poluvremenu kada tricama Petanija i Dine Palčića vode 47:42. Snalažljivi Dorian Jelenek vraća Dubravaše u egal koji nakon trica Šarca i Hortmana, te poena Smolića vode 58:52. U posljednjih deset minuta ušlo se s +3 (58:55) Dubrave Furnir koja je vodila do posljednje tri minute kada je Cvitković izjednačio (71:71). Mali broj poena u završnici kulminirao je produžetkom, a Dubrava Furnir je imala tri napada zaredom da možda i prije dodatnih pet minuta rješi pitanje pobjednika.