Hrvatska
Velika četvorka Škrljeva za povijesni uspjeh kluba!

Velika četvorka Škrljeva za povijesni uspjeh kluba!

Autor: Branko Tabak

Davor Konjević je s 25 poena bio predvodnik Rajkovićeve momčadi.

Škrljevo se prvi puta u povijesti plasiralo na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. U utakmici osmine finala na svom terenu igrači trenera Damira Rajkovića su bili bolji od Hermes Analitice 78-63.

Prve tri minute Hermes je držao priključak sa Škrljevom (6-5). Slijedi serija domaćina 8-0 za 14-5, prednost koja je omogućila Škrljevu kontrolu utakmice. 

Na veliki odmor otišlo se s rezultatom 40-28. Davor Konjević (14) i Jasmin Perković (13) postigli su zajedno tek poen manje od cijele momčadi Hermesa kojoj je nedostajao učinak Ivana Svobode (bez poena i skoka uz jedan asist). Nakon četiri minute igre u drugom poluvremenu, četiri povezana poena Davida Ušića i trice Siniše Štembergera domaćini bježe na 51-34.

Za manje od 100 sekundi Hermes se serijom 12-0 vraća na 51-44. Raić, Krstanović i Garofulić dali su do znanja da neće tako lako odustati od utakmice i završnice Krešinog kupa. Ipak bio je to tek kratkotrajni nalet Zagrepčana. 

Iskusni Siniša Štemberger povukao je svoju momčad prema dvoznamenkastoj razlici, da bi Konjević svojim novim ubačajem vratio mir u redove Škrljeva i odveo ju na nedostižnim 15 poena viška (59-44). Prednost je do kraja utakmice rasla i do 25 razlike (75-50), a završilo je 78-63. 

Do povijesnog uspjeha Škrljevo je predvodila 'velika četvorka' Konjević (25), Perković (13), Štemberger (12) i Ušić (12). Kod Hermesa istaknuli su se Julijan Rajić 14 te Hrvoje Garofulić i Bruno Perić sa po deset poena.