Hrvatska
Regija
Velika nada Crvene zvezde potpisala za Vrijednosnice

Velika nada Crvene zvezde potpisala za Vrijednosnice

Rođeni Benkovčanin će se priključiti Zadraninu Lovri Bašiću na poziciji razigravača.

KK Vrijednosnice Osijek i mladi talentirani Arijan Lakić potpisali su ugovor do kraja sezone 2020/21.

Arijan je rođen 20.01.2000. godine, rodom je iz Benkovca, visok je 198 cm i igra na poziciji beka. Košarku je počeo trenirati u KK Sava iz Beograda, a 2016. prelazi u Crvenu zvezdu s kojom iste godine osvaja kadetsko prvenstvo Srbije. Slijedeće godine je postao i juniorski prvak Srbije, a u sezonama 2017/18 i 18/19 vrlo uspješno igrao juniorsku Euroleague, gdje je prošle sezone igrao i na Final Four-u. Na Europskom juniorskom Prvenstvu 2018. godine u Rigi (Latvija), osvojio je zlatnu medalju s reprezentacijom Srbije, a na Svjetsko juniorsko prvenstvo nije išao zbog ozljede leđa.

Igrač kojeg su trenerski stručnjaci etiketirali Zvezdinim razigravačkim rješenjem za budućnost, košarkaško razvijanje nastavlja u Vrijednosnicama Osijek, klubu u kojem su se razvijali i razvijaju mnogi mladi talenti. Jedne od najboljih sezona u karijeri gradili su u osiječkom dresu sadašnji reprezentativci Hrvatske Jakov Mustapić i Domagoj Vuković, zatim Ozren Pavlović, finski reprezentativac Carl Lindbom, Australci Venkatesha Jois i Jonathon Mines, slovački reprezentativac Mario Ihring, Amerikanci Jalen Robinson, Jimmie Taylor i Abdul Malik Abu, te Izraelac Tomer Levinson. Odlično su u ovu sezonu krenuli mladi reprezentativci Lovre Bašić, Andrija Ćorić, Antonio Jordano i Lovro Buljević te mladi reprezentativac Novog Zelanda Max Darling.

Renato Martinko, direktor kluba: Strategija klupske uprave, na čelu s Predsjednikom Alexanderom Hrkačem i Ivanom Mustapićem je orijentacija na razvoj mladih darovitih igrača. Osigurali smo našim talentiranim igračima dvije ključne stvari: odlične uvjete za rad te vrhunskog trenera Domagoja Kujundžića, skromnog i marljivog čovjeka koji je sa svojim ogromnim znanjem i mukotrpnim radom donio i veliko iskustvo iz splitke škole košarke. Drago nam je da je naš klub po razvojnoj orijentaciji i podizanju kvalitete igrača sve više prepoznatljiv u ozbiljnim košarkaškim krugovima, a ovaj potpis to potvrđuje.