Hrvatska
Velika pobjeda oslabljenih Zadranki

Velika pobjeda oslabljenih Zadranki

Autor: Paulo Sarić

Iako su djevojke Ivice Molnara vodile čitavo prvo poluvrijeme, igračice Marije Mazije na koncu su došle do druge ovosezonske pobjede nad Podravcem.

Košarkašice Zadra u 22. su kolu Prve ženske lige došle do vrijedne pobjede kod Podravac Giganta rezultatom 66-75. Zadranke su u Virje otputovale bez kapetanice Lare Nikpalj koja se ozlijedila u prošlotjednom porazu od Trešnjevke i iskusne Lucije Perice te su u zapisniku imale samo devet igračica, no ni to ih nije spriječilo da preokretom u drugom poluvremenu dođu do devetog slavlja u elitnom razredu hrvatske ženske košarke.

Iako su Dalmatinke povele slobodnim bacanjima iskusne Ane Vrsaljko, igračicama Podravca nije trebalo dugo da preuzmu kontrolu nad susretom. Marta Hrastić je povezala pet poena i tricom u petoj minuti odvela svoju ekipu na prvu dvoznamenkastu prednost (14-4). Zadranke su ubrzo uspostavile ravnotežu pa se do poluvremena rezultat nije previše mijenjao te je prednost domaćih igračica išla do najvećih 14 razlike (44-30) što su Mazijine cure prepolovile krajem druge dionice da bi se na odmor, nakon trice Danijele Bukovčan, otišlo s 47-37.

Pokazalo se to vrlo bitnim pošto su gošće bolje otvorile nastavak. Točnije, razigrala se Nina Dedić koji je ubacila 12 uzastopnih koševa i dovela ŽKK Zadar do izjednačenja (49-49). Dalmatinke su zaigrale izvrsnu obranu koja je dopustila samo dva poena u osam minuta, a kada se raspoloženoj Dedić priključila Vrsaljko Zadranke su prvi put nakon početne minute i povele.

Podravac se nakratko konsolidirao te se u posljednju dionicu ušlo s prednošću domaće ekipe 56-54 nakon čega je uslijedio period izjednačene igre pa je semafor na ulasku u 37. minutu pokazivao egal, 62-62. A onda je krenula serija sastava Marije Mazije.

Gošće su nastavile s kvalitetnom obranom te su do kraja susreta primile samo tri koša s linije slobodnih bacanja i došle do vrijednih bodova u Virju. Marija Šolić dvaput je dovodila svoju ekipu u vodstvo, svoj je obol dala i raspoložena Nina Dedić, a na koncu je pobjedu s linije penala potvrdila iskusna Ana Vrsaljko.

Upravo je visoka Zadranka bila najefikasnija igračica susreta s 29 koševa i 14 skokova, a vrlo dobru partiju je pružila i Nina Dedić koja je dodala 22 poena uz čak 17 uhvaćenih lopti, pa Podravcu nisu pomogle ni četiri dvoznamenkaste djevojke koje je predvodila kapetanica Danijela Bukovčan s 14 koševa i šest skokova.

Zadranke su se ovom pobjedom digle na šesto mjesto na ljestvici, dok su domaće cure s osam pobjeda ostale na osmoj poziciji.