Hrvatska
Velika pobjeda Ragusi otvorila vrata doigravanja

Velika pobjeda Ragusi otvorila vrata doigravanja

Autor: Branko Tabak

U dramatičnoj završnici Dubrovčanke su bile bolje od Pule.

Važnu pobjedu u borbi za plasman među četiri najbolje ekipe Prve ženske lige izborile su košarkašice Raguse. One su na gostovanju bile bolje od Pule 78-80.

U prvom poluvremenu Pula je imala nekoliko rezultatskih bjegova (12-6, 37-30, 40-32), no gošće im nisu dopuštale izraženiju prednost te se na odmor otišlo s +4 za domaće igračice (46-42).

U trećoj četvrtini Dubrovnik preokreće rezultat u svoju korist te se u završnu dionicu ulazi s rezultatom 57-62.

Pula se vratila u prednost 74-69, no na dvije ispaljene i promašene trice Lee Hajdin uspješno odgovaraju Romana Stojanović (tricom) i Katarina Zarač (dvicom) što je uz raniju realizaciju Ine Marin vratilo gošće u vodstvo 74-76.

Na 15 sekundi prije kraja kod rezultata 78-78 Maja Ramljak je napravila prekršaj nad Romanom Stojanović koja s linije slobodnih bacanja postavlja konačni rezultat.

Tea Đikić je tri sekunde prije kraja promašila za produžetak te je slavlje gošći moglo započeti.

S 18 poena, 10 skokova i 3 asistencije prvo ime u redovima Raguse bila je Josipa Zovko. Romana Stojanović je uz 15 poena imala po pet skokova i asistencija. Ana Haklička je postigla 11 poena uz 4 skoka i 4 asistencije, a Ina Marin poen manje i skok više od nje. Dvoznamenkast broj poena postigla je i Karla Kalajžić (10) čemu je pridodala 6 skokova. Značajan doprinos pobjedi dala je i Marta Erslan s 9 poena i 9 skokova.

Kod Pule ponovno je najbolja bila Lana Pačkovski s 29 poena. Katarina Trehub je uz 13 skokova imala 8 poena i 5 asistencija, a Maja Ramljak na 10 poena dodala, 9 skokova i 4 asistencije.