Hrvatska
Regija
Velika pobjeda Splita i poraz Zadra! Zbog čega je MVP hrvatske lige odbio klub iz rodnog grada?

Velika pobjeda Splita i poraz Zadra! Zbog čega je MVP hrvatske lige odbio klub iz rodnog grada?

Autor: KK Split/P.S. Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

„Naganjanje“ po autoputu, grafiti i govor mržnje po društvenim mrežama igrali su ulogu u košarkaškoj sapunici ljeta godine Gospodnje 2019.

Pavle Marčinković, reprezentativac Hrvatske, i naredne sezone nosit će dres Splita. Marčinković, prošlosezonski MVP prvenstva Hrvatske, u Žutom je salonu na Gripama stavio potpis na ugovor.

- Ostanak Pavla za nas je iznimno bitan. Želimo na okupu ostaviti većinu igrača iz prošle sezone i pojačati se na još nekim pozicijama. Vjerujem da će naši navijači narednih dana imati još razloga za zadovoljstvo. Hvala Pavlu što se odlučio za Split, ovo je nastavak suradnje koja je više od pukog odnosa igrač-klub, Pavle naš dres može nositi do kraja karijere - kazao je direktor Splita Edo Blažević.

Marčinković je imao dosta ponuda, ali ostanak na Gripama stalno mu je bio prva opcija.

- Nema se što puno za reći, idemo dalje, pokušati napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu. U Splitu mi je ugodno, odlično sam prihvaćen, osjećam se kao kod kuće, uživam igrati košarku. Vjerujem da ćemo biti konkurentni i da će Gripe biti pune - rekao je Marčinković kojeg se dugo vremena usko povezivalo s KK Zadar.


Jedna gotovo filmska anegdota kazuje da ga je trener Ante Nazor krajem lipnja „naganjao“ po autoputu kako bi dobio priliku još jednom popričati s igračem kojeg je želio vidjeti u redovima svoje momčadi.

Na koncu se Marčinković odlučio na ostanak u Splitu, pri čemu je veliku ulogu imao i pritisak malog, ali dobro organiziranog dijela javnosti, koji je bio protiv njegova potpisa.

I dok pojedinci s pogrešno postavljenim pogledom na svijet slave, u nekadašnjem trostrukom prvaku Europe zadovoljno trljaju ruke...