Hrvatska
Regija
Velika pobjeda Splita s nepotrebnom komplikacijom na kraju: Došlo mi je da odem kući

Velika pobjeda Splita s nepotrebnom komplikacijom na kraju: Došlo mi je da odem kući

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/Ivica Čavka

Kakva utakmica!

Kakva luda utakmica na Gripama u kojoj je Split, u 24. kolu AdmiralBet ABA lige, svladao Megu Mozzart s 81:80 (25:27, 13:16, 21:12, 22:25). 

"Žuti" su 17 sekundi prije kraja "tricom" Tonija Perkovića (21 poena) poveli 79:74, ubrzo je Simanić (30 poena) smanjio na 79:77, a pet sekundi prije kraja Shannon Shorter (17 poena) iskoristio je oba slobodna bacanja za 81:77 i činilo se da je utakmica gotova. Međutim, sekundu prije kraja Nikola Jović (22 poena) pogađa za tri, a Perkovića je igra ponijela i u pokušaju blokade ga je faulirao. Međutim, Jović nije pogodio dodatno slobodno bacanje za produžetak i to je bio znak za veliko slavlje, pravu ludnicu na Gripama. Split je odigrao odličnu utakmicu, ostvario treću pobjedu zaredom u ligi. 

U jednom trenutku treće četvrtine Mega je vodila s 50:38, ali momčad Srđana Subotića serijom 21:2 napravila je preokret i došla na 59:52. Bilo je puno junaka u pobjedi "Žutih", u pobjedi momčadi. Perković je ubacio 21 poen, Jukić je imao 9 skokova, Žganec najborbeniji, Barič je trice šutirao 80 posto (4 od 5), Shorter je dao svoj doprinos, baš kao i Ukić i Runjić. Emocije su nakon završetka preplavile Gripe, Srđan Subotić stisnuo je šake, navijači su napravili odličnu atmosferu. Sve je po "Žute" bilo vrhunski.  

- Uzbudljivija utakmica nego što je trebala biti. Dali smo im utakmicu u ruke jednim nepromišljenim potezom, ali zaslužili smo pobjedu ekstremno velikim zalaganjem i borbenošću. A što sam pomislio kada je Jović pogodio tricu i dobio slobodno. Došlo mi je da skinem veštit i odem kući. Pomislio sam, zar opet nakon svih ovih nesreća ove sezone što smo imali, zar još sad i ovo. Danas su Žganec i Jukić napravili ogroman posao, oni su napravili zid u obrani na koji su se ostali nadovezali - rekao je Subotić.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Split: Perković 21, Runjić 6, Žganec 9, Ukić 7, Čampara, Šiško, Jukić 4, Kovačevič, Jones 2, Shorter 17, Barič 15.