Hrvatska
Velike promjene u Alkaru uoči važne utakmice u Gorici: Amerikanac otišao, vratio se Marić, debitira Bašić

Velike promjene u Alkaru uoči važne utakmice u Gorici: Amerikanac otišao, vratio se Marić, debitira Bašić

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Uz sve to ozlijeđen je Svalina

Alkar se u subotu vraća prvenstvenim obvezama gostovanjem u Velikoj Gorici. Sinjska momčad je u ogromnom nizu bez pobjede, ali je i dalje bolje plasirana od Gorice koja je prikovana za samo dno…

Osam prvenstvenih utakmica bez pobjede i jedna u Kupu ostvarenje su Alkara u posljednjih devet utakmica, a posljednja pobjeda datira s kraja listopada i slavlja na gostovanju kod Furnira. Sve to ukazuje da su bodovi vrijedni kao suho zlato, piše portal Ferata.hr

Istini za volju, ni Gorici ove sezone nije išlo po planu. Od momčadi koja se borila za vrh dospjela je do gole borbe za opstanak, stoga joj ova utakmica dolazi kao jedna od najvažnijih u dosadašnjem dijelu prvenstva. Goričani je sigurno vide kao priliku da sezonu usmjere u kudikamo pozitivniji smjer nego je to bio slučaj do sada.

Novost iz Alkara je sporazumni raskid ugovora s Amerikancem Georgom Brockom koji se zbog smrtnog slučaja hitno morao vratiti u SAD i sam je inicirao taj prekid suradnje. No, zato će debi upisati Lovre Bašić, a povratnički nastup očekuje i Gabrijela Marića. Nažalost, zbog ozljede koljena neće biti Ivana Svaline.

Trener Luka Bujas jasno je istaknuo da je uvjeren da Gorica na papiru vrijedi više od trenutnog rezultata, ali isto tako je svjestan da mora naći načina da prekine negativan niz svoje momčadi:

“Gorica je posljednja u poretku, ali jasno je da ta pozicija nije realan odraz njene kvalitete, s obzirom na nekoliko iskusnih i provjerenih imena u svojim redovima. U našim redovima nema Brocka koji je zatražio raskid ugovora zbog obiteljske situacije, Bašić je potpuno spreman i njemu ćemo dozirati minutažu, a vraća nam se i Marić koji nije na sto posto, ali će moći pomoći. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i da su pehovi iza nas, kao i da će doći kraj toj velikoj seriji poraza. Mislim da ne treba niti spominjati koliko bi nam ta pobjeda dobro došla i koliko bi nam vratila samopouzdanja.”

Alkar na kontu ima tri pobjede, Gorica jednu manje i s te strane ne zna se kome više gori pod nogama.

Utakmica u Velikoj Gorici se igra u subotu od 18 sati.