Hrvatska
Velike promjene u zadarskom prvoligašu

Velike promjene u zadarskom prvoligašu

Autor: Paulo Sarić

Otišao čovjek koji je napravio najveći uspjeh u povijesti kluba.

Jakov Borčić više nije sportski direktor KK Jazine Arbanasi. Trener koji je doveo Žutu podmornicu do HT Premijer lige prošle sezone u sportskoj je križaljci uoči početka natjecanja u elitnom razredu hrvatske košarke dobio mjesto sportskog direktora, a nakon iznenadnog odlaska Nevena Plantaka s klupe zadarskog prvoligaša bilo mu je ponuđeno mjesto prvog trenera, što je on odbio.

- U klubu postoji jasna hijerarhija unutar koje se odlučuje o takvim pitanjima. Ja nisam bio previše involviran u konkretnu odluku, no ono što znam jest da je gospodinu Borčiću bilo ponuđeno mjesto prvog trenera našega kluba, uz uvjet da mu Luka Bujas bude prvi pomoćnik zadužen za skauting i s određenim ovlastima na terenu. No, Jakov to nije prihvatio – kazao nam je čelni čovjek Jazina, Dan Marinović.

Jakov Borčić nije želio komentirati novonastalu situaciju dok se stvari ne slegnu, a do tada su Jazine ostale bez čelnog čovjeka za struku.

- Ne bih sada htio pričati o tome. Nazovite me za četiri-pet dana – kazao je, sada već bivši sportski direktor zadarskog prvoligaša.

Saznajemo da je mjesto novog sportskog direktora kluba ponuđeno Senadu Tokiću, no do zaključenja teksta nismo dobili povratnu informaciju kako se situacija rasplela.