Hrvatska
Veliki gubitak za KK Split: Preminuo je Vinko Bajrović

Veliki gubitak za KK Split: Preminuo je Vinko Bajrović

Autor: Z.D. Photo: KK Split

Adio Capo…

U 85. godini u Splitu je preminuo Vinko Bajrović Capo (rođen 22. siječnja 1937. godine), veličanstveni matematičar, ali i veličanstveni kroničar KK Split. Capo je igrao za Split od 1952. do 1963. godine, a onda dugi niz godina, praktički do današnjih dana obnašao ulogu tehnika, pomoćnog trenera i kroničara kluba. 

- Ne postoji brojka o "Žutima" koju Capo nije znao i bio spreman istresti u bilo koje doba dana ili noći, za njega kad je bila u pitanju Jugoplastika, i košarka općenito, nije postojalo "ne mogu", objavio je KK Split.


- Od 2000. godine do 2009. godine bio je dopredsjednik Skupštine HNK Hajduk. U kriznoj 2009. godine Hajduk je bez uprave i predsjednika. Skupština Kluba ovlastila je tri čovjeka (Nosić-Klarić-Bajrović) da vode Hajduka. Trajalo je to 219 dana, prisjeća se splitski novinar Tomislav Gabelić koji se od Bajrovića oprostio ovom riječima:

"Tome moj, poslušaj me, ovako ti je to bilo..."Adio šjor Capo, hvala vam za svaku riječ, za svaku brojku, savjet...

- Prof.Vinko Bajrovic, nezaobilazni kamen splitske košarke. Počivaj u miru Božjem, napisao je o Bajroviću zadarski košarkaški stručnjak Umberto PIasevoli.