Europa i Svijet
Hrvatska
Veliki interes Kineza za Zadar Basketball Tournament

Veliki interes Kineza za Zadar Basketball Tournament

Autor: Basketball.hr

Dvodnevni posjet Zadru.

Posljednjih nekoliko dana u Hrvatskoj boravi kineska košarkaška delegacija predvođena direktorom CBA lige Zhang Xiongom. Na poziv organizatorice Zadar Basketball Tournamenta Zdenke Zrilić i profesora Damira Knjaza s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, u Zadru su obišli dvoranu Krešimir Ćosić na Višnjiku te ostale lokacije na kojima će se od 20. do 23. rujna održati peto, jubilarno izdanje najjačeg pripremnog turnira u Europi.

„Posjet kineske delegacije naznaka je buduće suradnje za koju vjerujem da će se dogoditi u vrlo skoroj budućnosti. Naši gosti dobro su upoznati kako s turnirom tako i s hrvatskom košarkom i našim legendama. Poklonili su se Draženu Petroviću i Krešimiru Ćosiću. Drago mi je da i na ovaj način promoviramo Hrvatsku kao sportsku destinaciju. Veličina kineskog tržišta i njegove mogućnosti zaista su impresivne i vjerujem kako u skoroj budućnosti možemo dodatno povezati dvije zemlje!“ – izjavila je Zdenka Zrilić.

 Delegaciju su primili župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić. Obojica dužnosnika izrazila su zadovoljstvo posjetom delegacije kojim se otvaraju brojne mogućnosti suradnji između dva košarkaška svijeta. Impresivan je podatak da u Kini košarku prati čak 400 milijuna ljudi.

 Zadar Basketball Tournament ove jeseni predstavlja najjače izdanje do sad. Na turniru igraju Maccabi Tel Aviv, Olimpia Milano, Bayern Munchen te tradicionalni zadarski gost Fenerbahce Dogus. Četiri turnirska dana košarkaških dvoboja bit će pravi test momčadi prije početka napornih klupskih sezona.

 Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event. Uz sportske sadržaje, organizatori najavljuju i bogat popratni program koji će uz sam turnir biti i izvrsna nadopuna turističke ponude. Turnir se i ove godine izravno prenosi u brojne europske zemlje izravnim TV prijenosima utakmica što će ponovno biti nemjerljiva reklama za hrvatsku turističku ponudu.