Hrvatska
Veliki korak Bosca prema ostanku i doigravanju za naslov prvaka, Alkar ostaje u brigama

Veliki korak Bosca prema ostanku i doigravanju za naslov prvaka, Alkar ostaje u brigama

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: KK Bosco

Liga za ostanak

Poslije dvije uzastopne pobjede Alkar je zapeo u Zagrebu kod Bosca koji je gotovo cijeli susret imao dvoznamenkastu prednost i niti u jednom trenutku nije dozvolio Sinjanima da uhvate egal ili barem malo zakuhaju u završnici. Konačnih minus šest definitivno neće dočarati kako Alkar nije bio niti blizu pobjede, piše portal Ferata.hr

Bosco – Alkar 84:78 (21:12, 24:21, 21:15, 18:30)

Zagreb – SŠD Boško Božić Pepsi. Gledatelja: 200
Suci: Nikola Perlić, Gordan Terlević, Jelena Tomić

Bosco: Krajnović (12), Matić (6), Rukavina, Katura (18), Šljivarić, P. Babić (8), Primorac (4), L. Babić (7), Hemphill (4), Čović, Jurič (12), Krapić (13).

Alkar: Zukanović (6), Bašić (15), Marić, Vojedilov (2), Polutak (7), Peevy (7), Svalina (17), Bibbs (12), Vučić (7), Jukić (5).

Ako se izuzme sam start utakmice u kojem je Alkar imao 5:0, ostatak je bilo debelo na strani Bosca. Domaći su nanizali pet trica zaredom i time preokrenuli utakmicu, a stečeno samopouzdanje reflektiralo se i na kasniju fazu tako da se Alkar vrlo brzo suočio s povećim zaostatkom.

U tri navrata kroz prvo poluvrijeme domaći su košarkaši brojali po 18 koševa prednosti, tek je izvrsna tricaška serija Svaline ponudila Alkaru mogućnost kakvog takvog priključka, međutim, kako nije imao prave podrške, onda je i minus 12 poslije 20 minuta igre bilo sasvim prihvatljivo (45:33).

Bilo je početkom drugog poluvremena i minus 11, kao da se ukazala prilika i za potpuni povratak, ali domaći opet bježe do 18 razlike. Alkar ipak nije odustajao, vratio se na minus 12 pred završnu četvrtinu.

Šest koševa u seriji Bašića donijelo je u 33. minuti Alkaru zaostatak od deset koševa, ali potom se opet ukazao Krajnović i s nekoliko ubačaja riješio pitanje pobjednika. Domaći su potpuno popustili u završnim minutama pa je Alkar susret zaključio s minus šest.

Alkara u sljedećem kolu očekuje domaći ogled protiv Gorice.