Hrvatska
Veliki korak Škrljeva prema Ligi za prvaka

Veliki korak Škrljeva prema Ligi za prvaka

Autor: Duje Jurić Photo: Emanue Begić/KK Adria Oil Škrljevo

HT Premijer liga

Uz zvuke Toronjere popularne navijačke pjesme sa Kvarnera, koju su izveli „Dečki s Kvarnera“, Zeleni su došli do vrlo važne domaće pobjede koja ih ostavlja u igri za Ligu za prvaka, pobijedivši Goricu 81:70. Bila je to osma pobjeda Adria Oil Škrljeva koji su napokon prekinuli crni domaćih poraza u HT Premijer ligi.

Prva četvrtina završila je minimalnom prednošću Gorice 23:22 nakon to su gosti iz Turopolja imali gotovo stalnu prednost, dok su košarkaši Adria Oil Škrljeva u dva navrata vodili: tri 18:15 u 14', odnosno dva razlike 18:17 u 8'.  Druga četvrtina u znaku je Zelenih, koji nakon četvrtog izjednačenja na utakmici u 14' pri rezultatu 31:31 preuzimaju vodstvo, pa se na veliki odmor odlazi najvećom prednošću domaćeg sastava od plus deset 47:37. Toni Jelenković u prvih je dvadeset minuta zabio 10 koševa u dvije trice, kapetan Josip Barnjak 9, a Ivan Vrgoč 7 koševa. Kod Gorice Borna Kapusta zabiuo je 9, a Kralo Uljarević 8 koševa.

Adria Oil Škrljevo povećava prednost u trećoj četvrtini, pa u tri navrata ima i plus sedamnaest. Razigrao se kapetan Barnjak koji je na kraju zabio 17 koševa, a pridružio mu se i Stefan Šajin sa 12 koševa i 7 skokova, te Toni Jelenković i Vrgoč sa po 14.

Posljednjih deset minuta gosti iz Velike Gorice pokušvali su smanjiti razliku, ali više od minus deset nije išlo. Kapusta kod Bikova bio je najučinkovitiji sa 14 postignutih koševa.

Standings provided by SofaScore LiveScore