Hrvatska
Veliki korak Splita prema finalu, Zadar olako ispustio +10

Veliki korak Splita prema finalu, Zadar olako ispustio +10

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Ćavka - KK Split

Dalmatinski derbi

Split je u polufinalnoj seriji prvenstva Hrvatske poveo protiv Zadra s 1:0. Na Gripama, u spektakularnoj navijačkoj atmosferi "Žuti" su bili bolji s 74:64 (18:22, 21:13: 16:17, 19:12). Bila je to izjednačena utakmica u kojoj se Split odvojio tek pri kraju, ali pobjeda "Žutih" je  zaslužena.

- Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi. Moj komentar utakmice je 41 skok Splita od čega 17 napadačkih naspram naših ukupno 22. Mislim da to sve govori. U napadu smo imali premalo raspoloženih igrača - rekao je trener Zadra Srđan Helbich.

Splitu je ovo bila prva ovosezonska pobjeda protiv Zadra na Gripama. A u njoj su dominirali Shannon Shorter (23 poena) i Toni Perković (22 poena, trice 6:10).

- Napravili smo važan korak i napokon odigrali domaću utakmicu protiv Zadra na pravom nivou. Nismo još ni blizu cilja. Znamo kakva nas utakmica očekuje u Zadra. Nakon šest-ssdam minuta nervoze stabilizirali smo se, počeli dominirati u skakačkom dijelu. To bio presudan faktor da smo utakmicu držali pod kontrolom. Atmosfera je bila standardno odlična, mislim da su navijači mogli otići kući zadovoljni. Dali su nam vjetar u leđa da dođemo do 1:0, hvala im na tome - rekao je trener Splita Srđan Subotić.