Hrvatska
Veliki talent hrvatske košarke iz Cibone prešao u Sonik Puntamiku: Rašić dolazi kao slobodan igrač

Veliki talent hrvatske košarke iz Cibone prešao u Sonik Puntamiku: Rašić dolazi kao slobodan igrač

Autor: Branko Tabak

Bio je na meti mnogih klubova HT Premijer lige.

Veliki Cibonin talent Sandro Rašić novi je igrač KK Sonik Puntamika. Posao potpisivanja ugovora obavljen je danas.

Rašić je bio na meti mnogih klubova HT Premijer lige, no odlučio se za klub iz grada košarke. Prepoznao je ambicije Zadrana i ozbiljnost pristupa radu stručnog stožera predvođenog trenerom Hrvojem Vlašićem i njegovim pomoćnikom Stipom Kulišom te procijenio kako je za njegov napredak Sonik najbolje rješenje u ovom trenutku. Među Puntamičane dolazi kao slobodan igrač, a treninzima će se priključiti u četvrtak 20. kolovoza ujutro.

Rođen je 1. travnja 2001. godine u Slavonskom Brodu. Visok je 196 cm.

Košarkom se počeo baviti u prvom razredu osnovne škole kao sedmogodišnjak u Školi košarke Brod. 2014. godine je prešao u KK Svjetlost. Briljirao je u svim uzrasnim kategorijama nakon čega odlazi u zagrebačku Cibonu.

Sa Zagrepčanima osvaja naslov juniorskog prvaka ABA lige i to baš u rodnom Slavonskom Brodu. Uvršten je u prvu petorku prvenstva i vrlo brzo potpisao prvi profesionalni ugovor s Cibonom.

Od danas, Rašić je igrač Sonik Puntamike. Nakon Marina Vručinića i Lovre Runjića ovaj je vrsni šuter treće pojačanje Zadrana za novu sezonu. Roster još nije zatvoren pa iz Sonik Puntamike u nadolazećim danima valja očekivati još novosti.