Hrvatska
VELIKO FINALE: Cibona sve utakmice igra doma

VELIKO FINALE: Cibona sve utakmice igra doma

Autor: KK Cibona

Velić navijačima: 'Ne treba očekivati iznenađenje pa da se napuni dvorana već obrnuto, ajmo napraviti sve da ti igrači dođu do pobjede.'

Prva utakmica finalne serije HT Premijer lige je pred vratima. Cibona u srijedu u 20.30h u Draženovom domu dočekuje gradskog rivala Cedevitu. Finalna serija se za razliku od prethodne sezone igra na 4 dobivene utakmice.

Pred novinare su u utorak ujutro stali trener Ivan Velić i igrač Igor Marić.

”Mislim da su u finalu 2 najbolje ekipe u ovom trenutku. Mi smo 11 dana bez utakmice a to je u ovoj fazi natjecanja jako nezgodno tako da se skupila nervoza unutar tima i očekujem da tu nervozu pretočimo u najbolje što možemo u finalnoj seriji. Imamo dosta problema sa ozljedama. Marko Ljubičić se ozljedio na zadnjoj utakmici sa Splitom, Fran Pilepić vuče ozljedu kuka već duže vrijeme, Bilinovac tetive, međutim, što je tu je. Igra se finale, stisnut ćemo zube i dati sve od sebe da odigramo jednu dobru seriju. Naravno, Cedevita je realno favorit ali imamo svoju šansu i pokušat ćemo ostvariti taj veliki uspjeh za nas i osvojiti Prvenstvo”, počeo je strateg Vukova.

”Ulaskom u finale smo ispunili zacrtane ciljeve za ovu sezonu. Nadam se da ćemo uživati u finalu, da ćemo igrati timski. Cedevita je kvalitetna ekipa ali ako ćemo se držati svog plana možemo ih namučiti. Imali smo određeno vrijeme da se odmorimo i pripremimo i bit ćemo spremni za sutra. Cedevita je imala problema sa Zadrom no imaju kvalitetu, širinu, dobrog trenera i ne vidim razloga zašto bi igrali loše. No, prvenstveno bi se okrenuo nama, kako ćemo mi igrati. Nadam se da će nas publika doći podržati jer prve dvije utakmice igramo doma i onda imamo svoju šansu”, nadovezao se Marić.

Sve utakmice Cibona zapravo igra doma što se navijača tiče?

”Pa dobro da, to svakako”, nasmijao se Marić.

Veliću kažete nervoza, je li uzrokovana time što je Zadar držao u šaci Cedevitu pa ste i vi vidjeli neku svoju šansu?

”Pa nije, kad kažem nervozu mislio sam na tih 11 dana koliko su igrači bez utakmice, u ovoj fazi natjecanja je to zbilja puno. Igrači su u ovom dijelu sezone navikli da igraju utakmice a ne da praktički 10 dana samo treniraju. A što se tiče te njihove utakmice nije nas to opterećivalo a volio bi da je Zadar prošao dalje jer smatram da bi nam bilo lakše igrati s njima. U toj se punoj dvorani nekako Zadar stisne i lakše nam je onda igrati na Višnjiku a Cedevita je šira, jača, kvalitetnija u odnosu na druge ekipe ali mi smo pokazali u zadnje 2 utakmice u Kupu i HT Premijer ligi da možemo igrati s njima. Prvo poluvrijeme u Kupu smo vodili, bio je egal i u Prvenstvu, no 20 minuta nije dovoljno, s Cedevitom morate biti u fokusu 40 minuta. Ne smijete padati u koncentraciji kako bi ih iznenadili.”

Koliko je šuterski dan važan u ovoj seriji?

”Apsolutno nemate pravo na grešku. Svaki se igrač individualno sprema i svatko ima svoje neke dobre i loše strane. Svaka lopta će biti bitna,mi jesmo ekipa koja dosta ovisi o šutu i nadam se da ćemo pogoditi šuteve koji nam se ponude”, odgovorio je Marić.

Što misliš o seriji na 4 pobjede?

”To je puno utakmica i svaku utakmicu treba gledati za sebe. Glava je velik faktor,psiha je jako bitna i to da se ne predaješ kao Zadar kad se vratio nakon 0-2 kad je praktički bio u knockdown-u. Ako imaš vjeru i timsku kemiju može se vraćati i iz većih deficita”, dodao je Marić.

Za kraj se trener Velić obratio navijačima:

”Pozvao bi navijače da dođu i da nas podrže. Igračima će biti lakše igrati pred punom dvoranom. Ne treba očekivati iznenađenje pa da se napuni dvorana već obrnuto, ajmo napraviti sve da ti igrači dođu do pobjede.”

”I to nije sve, mijenjam 3 titule prvaka BiH za jednu Hrvatsku. I sve Kupove isto mijenjam!”, u veselom je tonu završio trener Velić.