Hrvatska
Veliko finale na Veliku subotu: „Došli smo u Rim, sada trebamo vidjeti Papu“

Veliko finale na Veliku subotu: „Došli smo u Rim, sada trebamo vidjeti Papu“

Autor: Paulo Sarić

Sonik bije boj za povratak u elitno društvo.

Teniskim rječnikom, Puntamičani su u srijedu propustili meč-loptu u Zagrebu. Dubrava je pred svojim navijačima nakon velike borbe došla do prve ovosezonske pobjede nad Sonikom i izborila večerašnju 'majstoricu' u Jazinama. U utakmici u kojoj su imali duplo manje slobodnih bacanja od suparnika, što je podatak koji se rijetko viđa u odlučujućim susretima, Zadrani su položili oružje tek u posljednjim minutama.

No, ostao im je još jedan 'servis za pobjedu'. U svojoj dvorani, na domaćem parketu.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Poraz u Dubravi svakako je bolan, no ako su Puntamičani išta dokazali ove sezone onda je to borbenost do samoga kraja.

- Motivirani dočekujemo protivnika, no bit će to tvrda i neizvjesna utakmica. Dojam je da smo i u Zagrebu bili kvalitetniji, ali nismo bili homogeni. Odigramo li koncentrirano i jedan za drugog svih 40 minuta mislim da smo favoriti. No, da je bajno - nije bajno. Oko igrača se stvorila euforija koja se prenijela i na same momke – započeo je trener Šime Kraljević i nastavio - nadam se da ćemo biti pravi. Spremali smo se, došli smo ovdje, što se kaže došli smo u Rim, sada trebamo vidjeti Papu. Na to ćemo biti fokusirani i nadam se da ćemo ispuniti, neću reći san jer to ružno zvuči, ali svakako cilj koji smo si zadali ulaskom među četiri. Borit ćemo se do samoga kraja.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ništa se dugo ne može ni očekivati od ekipe koja je čitavu sezonu pružala partije kakve većina ljudi u Zadru želi gledati. Agresivnu i momčadsku košarku, borbenost do samih granica i bacanje za loptom u reklame. Nešto što na Višnjiku i nemamo priliku često vidjeti.

- Dok smo putovali u Zagreb na streamu smo gledali utakmicu Zadar – MZT. To nas je i ubilo. Na igrače je demotivirajuće djelovalo gledati kako njihov voljeni klub, pun plaćenika, tako igra. Nemojmo se zavaravati svi su oni igrali u Zadru i vole klub – otkrio je domaći strateg zanimljivu anegdotu s puta na drugu utakmicu finala.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Valjda danas neće izazivati sreću i „baciti oko“ na događanja s Baldekina… A svi zadarski zaljubljenici u košarku koji ne skoknu do Šibenika imaju priliku doći u Jazine i gledati košarku na kakvu su navikli. Ovaj put bez straha od nereda.

- Volio bih da dođe što je moguće više ljudi, kao što je došlo u Zagrebu. Stvori li se domaćinska atmosfera šanse nam rastu – zaključio je Kraljević.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan, a svi ljubitelji košarke koji ne mogu doći u zadarski ‘Hram košarke’ mogu pratiti izravan prijenos na HRT Radio Zadru.