Hrvatska
Veliko pojačanje za Šibenku - stigao je Henrik Širko

Veliko pojačanje za Šibenku - stigao je Henrik Širko

Autor: Branko Tabak/GKK Šibenik Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Evo me doma!

Henrik Širko novi je igrač Šibenke. Ovaj 198 cm visoki krilni igrač, potpisao je s Narančastima ugovor o jednogodišnjoj suradnji. Širko je dijete Baldekina i tu je napravio prve seniorske korake. Nakon toga karijeru nastavlja u Kvarneru. Potom prelazi u Zadar, gdje ostaje dvije sezone. Sljedeća postaja je Split, gdje postaje stožerni igrač, što ga dovodi i do seniorske reprezentacije Hrvatske. Nakon kratke avanture u Zaboku, prelazi u klub iz vrha grčke lige, Peristeri iz Atene. Posljednja postaja u njegovoj karijeri je KB Peja. Širko je bio član svih mlađih selekcija reprezentacije Hrvatske.

'Trenirao sam sa momcima u klubu skoro dva mjeseca i došla je prilika da potpišem. Dogovorio sam se sa upravom i želim se najviše zahvaliti sportskom direktoru Filipu Vukičeviću koji je sve upregao da se dogovorimo i sve što je kazao je ispoštovao. Drago mi je što sam se vratio kući na Baldekin i ja se nadam da ćemo se uspiti zabaviti ove sezone' - kazao je Henrik Širko za službenu stranicu Šibenke. 

'Mislim da o njegovim igračkim kvalitetama ne treba puno govoriti, svi znaju da je Henrik Širko ABA-ligaški igrač. Uostalom igrao je i za Zadar i Split.Njegova uloga u ekipi je neprocjenjiva, kako na terenu tako i u svlačionici.Par mjeseci je sa nama na treningu, tako da ne triba puno vremena za uigravanje.Mlad je, a opet iskusan, od njega naši mladi igrači sigurno mogu puno naučiti.Igrač je to koji može igrati poziciju 3 , a u nekim utakmicama i poziciju 4.Zahvalio bih se Upravi kluba na dovođenju ovako vrijednog igračkog pojačanja. Dobrodošao Henrik!' - izjavio je trener Dženan Rahimić za službenu stranicu.

Henrik Širko
Krilo
198 cm
94 kg
23.01.1993. (27 godina) Šibenik
Klubovi: Šibenik, Kvarner, Zadar, Split, Zabok, Peristeri, KB Peja