Time-out

Jelena Tomić, prva s lijeva na desno

Veliko priznanje za hrvatsku sutkinju Jelenu Tomić

Veliko priznanje za hrvatsku sutkinju Jelenu Tomić

Autor: Z.D. Photo: Privatni album

Sudila finale Univerzijade

Treneri i igrači u prvom su planu pisanja košarkaških tekstova. Suđenje se spominje kada ih apostrofira netko od aktera susreta ili u nekom od komentara. Kao specijalizirani košarkaški portal pisali smo o važnim seminarima sudaca, značajnim utakmicama koje su sudili hrvatski predstavnici na međunardonoj sceni pa čak i o tome kako se svima pogreške praštaju osim njima.

Suci su itekako važan dio košarkaške obitelji i češće od ostalih pod povećalom su javnosti. Nisu svi isti, kao i u svakom poslu, ima ih svake vele... No, moramo priznati, posao im nije lagan i generalno među košarkaškim navijačima mišljenje o njima je puno predrasuda i u pravilu, često bez razloga, s negativnim predznakom.


S tribina svi bi bolje zabili i dodali od igrača, donijeli bolju odluku od trenera, ali i vidjeli spornu situaciju bolje od suca.

No, postoje stručni ljudi koji su zaduženi za praćenje, kontroliranje i ocjenjivanje njihovog rada, a dobar rad bude nagrađen međunarodim priznanjima.

Jedno od njih nedavno je dobila Jelena Tomić, hrvatska sutkinja, koja je sudila utakmicu finala ženskog turnira Univerzijade u kineskom gradu Chengdu u kojem je Kina pobijedila Japan 99-91.


Nasmijana Jelena Tomić - krajnje desno