Time-out
Veliko srce Alkara: U subotu prijateljski susret za Mihajla Manovića

Veliko srce Alkara: U subotu prijateljski susret za Mihajla Manovića

Autor: NK Junak

Prije nekoliko dana širu košarkašku javnost šokirala je priča o životnom padu legende Jugoplastike, Mihajla Manovića.

Teške životne okolnosti i borba sa svakodnevnicom potakla je Upravu Alkara na veliku humanu gestu…

Ove subote u dvorani `Ivica Glavan – Ićo´ snage na terenu odmjerit će Alkar i košarkaški kluba Studenti Mostar, a sve u jednom cilju – pomoći legendi Mihajlu Manoviću koji se, spletom nesretnih životnih okolnosti i teških udaraca koji su ostavili velikog traga, našao na samom dnu, javlja NK Junak.
Još se stariji sugrađani Splita na ulicama prisjete legende koji je sada prepušten na milost i nemilost svakodnevnice skupljanjem plastičnih boca kako bi preživio, piše Slobodna Dalmacija.

Potaknula je ta priča val ljubavi, dobrote i velikodušne pomoći iz cijele regije kojemu se pridružio i košarkaški klub Alkar koji je organizirao humanitarni susret ove subote s klubom Studenti Mostar koji kreće u 20:30 sati. 

Na ulazu ću tako biti postavljene kutije za novčane priloge legendi “Žutih” u njegovom dugo sanjanom snu – nekoliko kvadrata kako bi svoje staračke dane proveo u uvjetima “kao čovjek”.

Inače, poveznica Alkara i legende Mihajla seže još i prije dvadesetak godina kada je sinjske boje branio i njegov sin Jovan kojeg su 9. svibnja 2007. godine na terasi kafića Zodiak u beogradskom naselju Senjaku ubila dvojica napadača sa šest hitaca.

Vrlo emotivan trenutak dogodio se i 2012. godine kada je u Sinju upravo gostovao Mihajlo na utakmici Alkara i Dubrovnika, a prije samog službenog četrdesetominutnog loptanja iz ruku tadašnjeg kapetana, Joška Ćurkovića dobio prigodni poklon, a suze na oči legende “Žutih” izmamio je petominutni pljesak mnogobrojno okupljene publike koji je dovoljno govorio koliko je njegov sin Jovan beskompromisnim igranjem značio za košarkaški Sinj.