Hrvatska
Regija
Veljačić je unutra, Morris i dalje u gipsu

Veljačić je unutra, Morris i dalje u gipsu

Autor: KK Split

Split večeras na Gripama dočekuje momčad Lovćena.

Na Gripe u dvoboju 9. kola Druge ABA lige stiže Lovćen 1947 iz Cetinja (srijeda, 21. studenog u 19 sati). Splitov trener Vladimir Anzulović jasan je kada govori o ambicijama "Žutih".

- Ako želimo zadržati priključak s vrhom nemamo pravo na ništa drugo nego izaći na teren i dati najbolje od sebe. Možemo igrati sa svima u ovoj ligi, to smo i pokazali. Čeka nas ekipa koja igra dobro, imaju važne pobjede. Odigrali su dobar susret u gostima kod Primorske, sav respekt njima, ali igramo doma i nadamo se najboljem. Lovćen ima igrače, koji su igrali u Njemačkoj, u ABA ligi poput Popovića, Pilčevića, tu je i Todorović, imaju kvalitetu svakome zagorčati život - rekao je Anzulović.

Iza Splita je teška serija utakmica.

- Sigurno da nije ugodno. Imali smo dvije teške utakmice, nisam zadovoljan sa ishodom. Bili smo blizu pobjede i protiv Zadra i u Kopru. Što se tiče Gorice nema opravdanja za umor, ovo je sport i nema vremena za žaljenje. Jako sam zadovoljan reakcijom igrača na treningu, dok je tako, vjerovat ću u najbolji ishod - kaže Anzulović.

Mauro Veljačić polako dolazi sebi, bit će u momčadi, što je s ostalima?

- Veljačić je unutra, danas je odradio drugi trening od ozljede. Kovačević je dobio nezgodan udarac, Gizdavčić i Rebić su imali virozu, Morris je počeo lagano trčkarati, ali ruka je još uvijek u gipsu, krpamo se, ali nastojat ćemo odigrati čvrsto - rekao je Anzulović.

Nakon Lovćena slijedi pauza, utakmica HT Premijer lige protiv Cibone odgođena je za 4. prosinca.

- Pobjeda bi nas nagradila, dovela na poziciju gdje želimo biti. Drugim rezultatima otvaraju nam šanse, pokušat ćemo uzeti što je moguće više - za kraj će Anzulović.