Hrvatska
Veljko Mršić: Ovo je momčad sa velikim slovom M

Veljko Mršić: Ovo je momčad sa velikim slovom M

'Moramo popraviti obrambeni skok, a to ne ovisi samo o visokim igračima.'

Najbolji igrač kvalifikacijske utakmice za Eurobasket u kojoj je Hrvatska pobijedila Tursku 79-62 bio je Miro Bilan. Raspoloženi hrvatski centar je postigao 30 poena uz 12 skokova, a utakmicu je prokomentirao ovim riječima: 

Situacija je sada za nas idealna. Večeras smo odigrali jednu dobru utakmicu od početka do kraja. Imali smo sjajan početak dok se Turci nisu adaptirali na igru, ali praktički smo to do kraja kontrolirali i zasluženo pobijedili.

Pobjedom protiv Švedske možemo i matematički osigurati prolazak dalje i sigurno ćemo prema tome i ići. Dobili smo ih prvu utakmicu, a oni su u malo promijenjenom sastavu. Imamo dan da se pripremimo, ali moramo igrati na tragu toga kako smo igrali danas, znači da imamo dobru obranu, a u napadu ćemo se snaći.”

Izbornik Veljko Mršić je nakon utakmice imao razloge za zadovoljstvo: 

Napravili smo ono što smo željeli. Od početka ponavljam da je ovo prava momčad, s velikim slovom M, koja uživa u vremenu provedenom zajedno, uživa trenirajući zajedno i to se vidi i zato tako i igramo. Prva četvrtina iz snova, prvo poluvrijeme jako dobro, a na nekim stvarima moramo još malo poraditi i biti bolji, prije svega u obrambenom skoku moramo bolje zagrađivati. Taj skok ne ovisi samo o visokim igračima, i vanjski se igrači tu moraju uključiti. Međutim, jako sam zadovoljan i sretan i čestitam svima na odličnoj izvedbi.

Sa Švedskom neće biti lako. Od početka govorim da je naša grupa izjednačena, sve su to dobre momčadi. Šveđani su izgubili od Nizozemske, ali pred kraj treće četvrtine su još vodili. Imaju kvalitetu i ukoliko se opustimo, možemo imati problema. Ipak, ova momčad svaku utakmicu daje sve od sebe i to je ono što je najbitnije. Broj poena koji smo primili je stvarno impozantan – 56 Švedska, 59 Nizozemska i danas 62 protiv Turske s Larkinom.”

Debitirao je mladi Roko Prkačin koji je večer ranije proslavio osamnaesti rođendan. Izbornik Mršić je zadovoljan, ali vidi i mjesta za napredovanje:

“Ovo mu je prva utakmica u A reprezentaciji. U prvom poluvremenu je bio baš dobar kao i ostatak momčadi, no u drugom dijelu se u nekim situacijama vidjelo da je ipak još zelen. No, greške koje je radio, radili su i iskusniji igrači u drugom poluvremenu i na tome moramo raditi. Veliki je potencijal, očekujemo puno od njega, ali još je mnogo rada pred njim i ovo mu mora biti poticaj za još više rada.”