Europa i Svijet
Veljko Mršić pronašao novi angažman

Veljko Mršić pronašao novi angažman

Autor: Teo Cilar

Nova destinacija hrvatskog stručnjaka je Španjolska.

Nakon što nije nastavio suradnju sa Cedevitom na kraju prošle sezone, Veljko Mršić pronašao je novi klub. On je postao trener španjolskog prvoligaša RETAbet Bilbao Basketa koji se nalazi na 16. mjestu Prvenstva Španjolske. 

Bilbao je otpustio trenera Carles Durana nakon lošeg ulaska u sezonu. Bilbao je u domaćem prvenstvu na 16. mjestu od 18. momčadi sa tri pobjede i šest poraza dok je u 7 Days Eurocupu na predposljednjem mjestu skupine C s pobjedom i pet poraza. Uprava kluba nije imala više strpljenja za Durana te su ga odlučili smjeniti, a izbor za novog trenera pao je na našeg Veljka Mršića. 

Mršić je u posljednje dvije sezone sa Cedevitom osvojio dvostruku krunu u domaćem prvenstvu, a u ABA ligi je u prošloj sezoni zaustavljen u polufinalu od Crvene Zvezde. Veljko Mršić danas je službeno predstavljen u Bilbau kojeg će pokušati uvesti u play off Lige Endesa u kojoj zaostaju za jednu pobjedu od osmog mjesta koje vodi u doigravanje, a u Eurocupu će u posljednja četiri kola pokušati osigurati prolaz dalje. Dodajmo kako je Mršić nedavno bio kandidat za predsjednika Udruge hrvatskih košarkaških trenera, ali izbor je pao na njegovog protukandidata Sašu Repalusta. Mršiću će Bilbao biti peti klub kojeg će voditi kao glavni trener nakon Splita, Varesea, Cibone i Cedevite.