Hrvatska
Razišli se Mršić i Cedevita

Razišli se Mršić i Cedevita

Autor: Paulo Sarić

U pitanju je sporazumni raskid ugovora.

Točno tjedan dana nakon što je obranio naslov prvaka Hrvatske, Veljko Mršić je napustio klupu Cedevite. Ono što se dugo nagađalo, konačno se i dogodilo te je od danas splitski strateg bez angažmana.

Već dugo je Zagrebom kružila priča da čelnici aktualnog prvaka Hrvatske nisu zadovoljni sa Mršićevim radom, a prije nešto više od mjesec dana su u opticaj ušla i prva imena koja bi trebala zamijeniti tada još uvijek aktualnog trenera Cedevite. Uprava navodno želi domaćeg trenera, tj. preciznije kazano žele trenera koji zna jezik i kulturu i koji ne bi imao problema uklopiti se. Spominjala su se imena sadašnjeg trenera Partizana Aleksandra Džikića, od kojeg se navodno odustalo jer uprava smatra da dovođenje srpskog trenera ne bi pomoglo popularizaciji kluba, Darija Gjergje, pa čak i turskog stručnjaka Oktaya Mahmutija koji je rođen u Skopju te je prvih 20 godina svoga života proveo u bivšoj Jugoslaviji. A i Jasmin Repeša je praktički bivši. Doduše spominjao se i Vladimir Anzulović, no on je vjerojatno u kombinacijama za trenera druge momčadi Cedevite.

- Sa Veljkom smo dogovorili sporazumni raskid ugovora. O njemu sve najbolje. Klub je zadržao na onim visinama na kojima smo bili dok je bio pomoćnih Jasminu Repeši, lani smo igrali TOP 16 Eurolige, osvojena su dva Kupa Krešimira Ćosića i dva naslova prvaka Hrvatske, igrali smo finale ABA lige. No, ovime smo nekako završili četverogodišnji ciklus i krećemo u rekonstrukciju momčadi što će, po zajedničkom dogovoru s Veljkom, odraditi novi trener. Njemu želimo sve najbolje u karijeri za koju vjerujem da će ići prema gore, a zaista vjerujem da će nam se Veljko Mršić u budućnosti ponovno vratiti i jednoga dana ponovno sjesti na klupu kao prvi trener kluba. On je u klubu osvojio i juniorski naslov prvaka Hrvatske, bio pomoćni trener pa prvi trener i držim da je postao pravi Cedevitaš. Puno mu hvala na svemu i želimo mu, kažem, sve najbolje u nastavku karijere – riječi su direktora kluba Davora Užbinca, kako prenose službene stranice Cedevite.

Sportski direktor Mamić je u izjavi za službenu stranicu kluba postavio rok od dva tjedna unutar kojega bi Vitamini trebali dobiti novog trenera. Moguće i jer se čeka da završi sezona nekome od željenih stručnjaka.

- Mi krećemo u pregovore i vjerujemo da ćemo dogovoriti najbolju opciju za klub. I eventualnim igračkim pojačanjima i novom treneru ćemo više za maksimalno dva tjedna što je okvirni rok da javnosti predstavimo novog trenera Cedevite koji će klub voditi u slijedećim sezonama. Što se Veljka tiče, oprostili smo se kao prijatelji i iskreno mu želim puno sreće uz zahvalu za sve što napravio za klub proteklih godina, a napravio je zaista jako puno – zaključio je nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije.