Europa i Svijet
Venezuela bacila u očaj milijardu Kineza!

Venezuela bacila u očaj milijardu Kineza!

Autor: Teo Cilar

Uz Poljsku će u idući krug Venezuela.

Baš kada je najviše trebalo, Kina je odigrala najlošiju utakmicu Svjetskog prvenstva. Domaćini natjecanja poraženi su u izravnom dvoboju koji je odlučivao putnika u drugi krug od Venezuele 72:59 (18:10, 15:13, 18:18, 21:18).

Reprezentacija Kine podlegla je pritisku, vidjelo se to od samog početka utakmice u koju su ušli vrlo loše. Motivirana Venezuela zaustavila ih je u prvoj četvrtini na svega 10 postignutih poena i u drugi period ušla s osam poena prednosti. Odmah na početku drugog perioda tricom Jhornana Zamore te polaganjem Windija Graterola bježe na 23:10. Kina je tek pod kraj prvog poluvremena smanjila na minus sedam, ali Jose Vargas na kraju četvrtine pogađa tricu za plus 10 Venezuele. 

Kina je u dva navrata došla na minus pet u trećem periodu, ali bliže nisu mogli. Venezuela je 75 sekundi do kraja perioda opet pobjegla na dvocifrenu prednost 51:36. Posljednju minutu Kina bolja i smanjuje na 51:41. Kina u posljednjem periodu nije ozbiljnije zaprijetila iako su smanjili na 60:53 na otprilike tri minute do kraja. Imali su prilike doći i na minus pet, ali promašili su dva slobodna bacanja. Venezuela je tada preko Vargasa i Nestora Colmenaresa otišla na plus 11 i riješila utakmicu koju su na kraju dobili s 13 poena prednosti. 

Heissler Guillent najbolji kod venezuele s 15 poena i 8 asistencija dok je Vargas zabio 12 uz 4 skoka. Kod Kine Shuo Fang 13 poena, a Jiwei Zhao 12 uz 4 asistencije.