Hrvatska
Verbalni i fizički sukob Širka i Kalajžića za vrijeme splitskog time-outa

Verbalni i fizički sukob Širka i Kalajžića za vrijeme splitskog time-outa

Incident na kraju sezone.

Ne tako davno na Gripama se dogodio incident u kojem su sudjelovali igrač  tadašnji igrač Zadra Preston Knowles i splitski dvojac Pavle Marčinković - Mate Kalajžić.

Pokušao se ubaciti i Henrik Širko no primirio ga je Ive Ivanov.


Za divljačko ponašanje Knowles je kažnjen sa sedam utakmica zabrane igranja što je u konačnici rezultiralo raskidom ugovora s KK Zadar. Marčinković je prošao s pet, a Kalajžić s dvije utakmice zabrane nastupanja.

Mediji su tada iskopali povijest nasilničkog ponašanja Prestona Knowlesa, a Kalajžić i Širko su se 'potrudili' podebljati svoje dosjee. 

Naime, snimka treće utakmice  serije doigravanja između Cedevite i Splita je otkrila kako je za vrijeme minute odmora na klupi Splita došlo do verbalnog i fizičkog sukoba ove dvojice igrača. Uzavrele strasti unutar svoje brzo su imirili momčadi trener Ivica Skelin i njegov pomoćnik Ante Grgurević . 

Širko žali za onim što je učinio:

- U tom trenutku gubili smo velikom razlikom i izgubio sam živce. Mate nije ništa učinio i žao mi je što sam reagirao na onakav način, prokomentirao je nemili događaj za Slobodnu Dalmaciju Širko.

Kako su mu komentari prošlog incidenta dodatno otežali poziciju Mate Kalajžić je ovaj put odlučio šutjeti.

Trener Ivica Skelin je incident prokomentirao ovim riječima:

- Da, izgledalo je grubo. Normalno je da igrači pokazuju emocije, ali njih treba znati kontrolirati. Prešla se granica iz verbalnog okršaja u fizički i to je nedopustivo, pogotovo na kraju sezone i to u trenucima kada je utakmica praktički bila izgubljena. Emocije su preplavile razum, što je za osudu. Shvaćam da su igrači bili razočarani rezultatom, ali bez obzira na to trebaju znati sportski podnijeti poraz.

Dodao je kako su se igrači odmah izmirili.

Direktor kluba Maroje Bubalo je naglasio kako sankcija za Širka i Kalajžića neće biti.

- Kraj je sezone, a njih su dvojica u odličnim odnosima. Jasno, bit će im ukazano na neprimjerenost ponašanjarekao je Bubalo u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.