Hrvatska
Veterani Perković i Štemberger srušili Dinamo

Veterani Perković i Štemberger srušili Dinamo

Autor: Duje Jurić

Kvarner 2010 slavio u derbiju Prve muške lige.

Derbi 9. kola Prve muške lige odigran u Dvorani Mladosti na Trsatu pripao je Kvarneru 2010 koji je pobijedio Dinamo Zagreb 87:73. Ovom pobjedom Kvarner je došao do šeste pobjede, a Dinamo je doživio drugi poraz.

Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Zagreba, koji nakon minutu i pol imaju 5:0 nakon što su poentirali Ivan Nakić – Vojnović pogodivši koš i dodatno slobodno bacanja, te Luka Cvitanović. Domaćine u prednost 6:5 dovodi najiskusniji kod Kvarnera, kapetan Siniša Štemberger sa dvije trice. Dinamo je do prednosti 15:12 došao u sedmoj minuti koševima Davida Ušića, da bi se na mali odmor otišlo minimalnom prednošću gostiju 21:22, nakon što je pogodio Mislav Majić. Junak prvih deset minuta bio je Štemberger koji je gostima utrpao 13 koševa, četiri trice i jedno dodatno slobodno bacanje nakon trice.

Početak druge četvrtine u znaku je Dinama, koji u 13' ima prednost 23:27, nakon što je sa dva koša u nizu poentirao najbolji strijelac utakmice Hrvoje Garofulić. Domaćin uzvraća serijom 12:2 za prednost 35:29 u 17'. Razigrao se još jedan veteran u domaćin redovima Jasmin Perković, koji je do poluvremena zabio osam koševa, a Štemberger 17, pa na odmoru stoji 43:34 za Kvarner 2010.

Nastavak je donio povratak Dinama u igru. Garofulić zabija desetak koševa i jednu tricu, pa se rezultat smanjuje na zaostatak da bi Kvarner na isteku 29' imao samo plus jedan 58:57, nakon što je isti igrač pogodio za dva i dodatno slobodno bacanje. Ipak, Perković pogađa za dva i prednost nakon tri četvrtine plus tri za domaćina 60:57.

Kvarner 2010 opasno živi na otvaranju posljednje četvrtine. Garofulić i Nakić-Vojnović pogađaju svaki za dva, pa Dinamo ima minimalnu prednost 61:60 nakon minutu i 23 sekunde igre. No, tu su i stali na žalost četrdesetak umirovljenika iz Zagreba, koji su u plavim majicama sa natpisom Dinamo, bodrili goste. Probudio se Perković, koji je nemilice trpao koš Zagrepčana, pa se nakon prednosti 66:63 u 34' domaćin potpuno odvojio. Tri minute kasnije Kvarner ima plus šesnaest 79:63 i tu je derbiju što se tiče pobjednika bio kraj.

Najučinkovitiji na utakmici bio je Garofulić sa 26 postignutih koševa, David Ušić je kod Dinama Zagreb dodao 14, a Nakić – Vojnović 11. Najiskusniji na terenu Perković i Štemberger postigli su 25, odnosno 24 koša, uz dvije odnosno pet trica.   

Standings provided by SofaScore LiveScore